Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

ZTE Blade

Ontdek hier alles over de ZTE Blade: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De ZTE Blade is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de ZTE Blade

De ZTE Blade is een Android smartphone die opvallend laag geprijst is. De Chinese fabrikant probeert zich dan ook te onderscheiden met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De Blade is zeker geen high-end toestel maar daar is de prijs ook niet naar. Met een 600 MHz processor, Android 2.2 en 5MP camera zijn de specificaties zeker niet magertjes. Het toestel heeft iets weg van de Huawei Ideos X5 U8800. Dit is een andere Chinese smartphone met een relatief lage prijs.

Vormgeving

De ZTE Blade onderscheidt zich dus vooral door de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het moet echter gezegd dat de Blade er strak uitziet. In de onderstaande video krijg je een betere impressie van de buitenkant. Een feit is dat de Blade bijvoorbeeld slechts 12 mm dik is (om een impressie te geven; dit is slechts 1 mm dikker dan de HTC Sensation). 

Met een gewicht van 110 gram scoort de Blade gemiddeld en ook op de lengte en breedte (116 x 57) is niets aan te merken. De kwaliteit van het scherm laat wel perfect zien waarom de Blade een goed toestel voor een lage prijs is, maar geen toptoestel die kan concurreren met de allergrootsten. De schermresolutie is namelijk goed (480 x 800 pix) maar het aantal kleuren dat het display kan vertonen blijft achter (256 duizend) bij toestellen als de HTC Desire S (16 miljoen).

Android 2.2. Froyo

Het besturingssysteem van de Blade is Android 2.2 Froyo. Dit is de een-na-recentste versie van het OS van Google. Je zult met dit OS dus kunnen genieten van bijna alles wat Google te bieden heeft op dit moment. Hierbij is gebruiksvriendelijkheid het sleutelwoord.

Snelheid, overzichtelijkheid en elke functie met enkele vingerbewegingen kunnen activeren. Dit is in het kort Android 2.2 Froyo. En dan vergeten we nog de uitgebreide Android market waar je vele duizenden apps kunt downloaden (gratis en tegen betaling).

Toepassingen als Whatsapp (gratis berichten sturen naar andere mensen met dit programma), Angry Birds (een hele toffe en verslavende game) en Facebook (populair social network) zijn bijvoorbeeld gratis te verkrijgen. Met deze Market kun jij de Blade dus tot in de puntjes personaliseren.

Overige eigenschappenZTE Blade

Dit alles wordt gedraaid middels een 600 Mhz ARM processor. Dit is minder krachtig dan de beste smartphones op dit moment, maar wel sterk genoeg om alles soepel te laten verlopen. Daarnaast is er op deze ZTE een 5MP camera aan boord met digitale zoom. Hiermee maak je mooie foto's en video's.

Google Maps is automatisch op dit toestel geïntegreerd, verdwalen zal je dus niet meer. De accu scoort echter slechts een krappe voldoende. De spreektijd is namelijk 240 minuten en standby blijft het toestel 192 uur vol. Het gegeugen is dan wel weer dik in orde; dit is namelijk uitbreidbaar tot 32GB met een microSD kaart.

Versies

De Blade is door heel Europa verkrijgbaar in verschillende versies. De afbeelding van de achterkant van het toestel, correleert bijvoorbeeld niet met specificaties die wij in Nederland door hebben gekregen (op de foto is een 3.2MP camera te zien in plaats van de 5MP camera die wij noemden).

Het toestel zal hier echter verkrijgbaar zijn met de specificaties zoals ze nu in het ZTE Blade eigenschappenoverzicht staan.

In het kort kunnen we dus zeggen dat ZTE een strak toestel heeft geproduceerd voor een zeer aantrekkelijk bedrag. De specs zijn voor de prijs die je betaalt zeer goed, maar er moet worden gemeld dat de eigenschappen wel een tikkeltje minder zijn dan van (duurdere) high-end smartphones.

  

ZTE Blade reviews

Onze bezoekers geven de ZTE Blade een gemiddelde beoordeling van 7,3.
Bekijk ZTE Blade reviews of schrijf zelf een review.

(augustus 2012)

Pluspunten:

In relatie prijs kwaliteit niet slecht.

Minpunten:

Slecht leesbaar in buitenlucht.
Geen handleiding meegeleverd. Kan ik deze ergens downloaden?
(maart 2012)

Pluspunten:

Bediening en werking zeer goed.

Minpunten:

Barcode scanner app werkt niet. Camera start niet op.

Telefoons vergelijkbaar met de ZTE Blade

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden