Vergelijk 2.613.913 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Ontdek hier alles over de Xiaomi Redmi Note 8 Pro: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Xiaomi Redmi Note 8 Pro

De Xiaomi Redmi Note 8 Pro is een gigant, qua formaat en qua prijs/kwaliteitverhouding. Voor een scherpe prijs krijg je namelijk een 6.5 inch scherm aan de voorkant met Full HD+-resolutie, een viertal camera's aan de achterkant en een flinke batterij, die als klap op de vuurpijl ook gewoon snelladen ondersteunt. Alles aan deze telefoon schreeuwt high-end, behalve de prijs. Uiteraard ontbreken standaard zaken als een vingerafdrukscanner, volledige wifi-sensoren en ondersteuning voor alle mogelijke antennefrequenties niet.

Nog even over die vier camera's aan de achterkant van de Redmi Note 8 Pro. Daarmee kan je in elke situatie een goede foto maken. De hoofdsensor heeft 64 megapixel, dus aan pixels geen gebrek. De andere drie sensoren zijn een breedhoek, een dieptelens en een speciale lens die macrofotografie met de hoofdsensor mogelijk maakt. Zoals gezegd: voor elke situatie heeft de camera-opstelling in de Xiaomi een oplossing voorhanden.

Belangrijkste Xiaomi Redmi Note 8 Pro specificaties

  • 6.53 inch IPS-LCD scherm met Full HD+-resolutie van 1080x2340
  • Loopt op Android 9 Pie met Xiaomi-skin
  • Vier camera's achterop, hoofdcamera voorzien van 64 megapixel
  • Flinke 4500 mAh accu met QuickCharge-ondersteuning
  • 64GB interne opslag, uitbreidbaar met microSD

Pluspunten van de Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Meer is niet altijd beter, maar in camera-land is het ook zeker niet slechter. De vier camera's achterop de Redmi Note 8 Pro hebben allemaal hun eigen taak. De hoofdcamera, die je het meest zal gebruiken, heeft maar liefst 64 megapixel. Daarmee maak je loeischerpe en bovendien enorm detailrijke foto's. Een andere camera is een groothoek, waarmee je makkelijk grotere gezelschappen, enorme horizons of de moeder van je beste vriend kan vastleggen. Met de telelens aan boord haal je dingen die verder weg zijn juist makkelijk dichtbij. De vierde camera maakt zelf geen foto's, maar is bedoeld als hulpmiddel zodat je hoofdcamera goed macro-foto's kan maken. Dat zijn foto's van heel dichtbij, waarbij je een enorm hoog niveau van detail ziet.

Een flink scherm hoort natuurlijk ook bij een toestel met een Note-aanduiding. Dat op deze Xiaomi is 6.53 inch groot. Dankzij de beperkte schermrand is het toestel niet enorm groot. De resolutie van 1080 bij 2340 pixels zorgt er wel voor dat je altijd alles scherp hebt. Ook maakt het alles wat je doet op een telefoon, behalve bellen, fijner. Op websites heb je meer overzicht. Bij lange mails hoef je niet vaak te scrollen en kan je typen en veel ervan makkelijk teruglezen.

Minpunten van de Xiaomi Redmi Note 8 Pro

De hardware in de Xiaomi Redmi Note 8 Pro is prima, maar niet het beste dat er op dit moment op de markt beschikbaar is. De aanwezige MediaTek Helio G90T is qua snelheid niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld een Snapdragon 855. Voor deze prijs kan je dat eigenlijk ook niet verwachten, en het is ook niet zo dat de Note 8 Pro met deze hardware langzaam zou zijn.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Xiaomi Redmi Note 8 Pro review.

Tip: Vergelijk Xiaomi Redmi Note 8 Pro prijzen met abonnement vanaf € 12,50

Telefoons vergelijkbaar met de Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden