Vergelijk 2.379.762 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Redmi 8A

Ontdek hier alles over de Xiaomi Redmi 8A: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Xiaomi Redmi 8A is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Xiaomi Redmi 8A

De Xiaomi Redmi 8A is een toestel voor de consument die niet al teveel geld uit wil geven aan een smartphone, maar toch alle gemakken van een smartphone wil kunnen benutten. Wat prijs betreft doet Xiaomi het doorgaans erg goed, zeker in vergelijking met het aanbod dat daar tegenover staat. Ook bij de Xiaomi Redmi 8A is dat weer raak. Voor een zacht prijsje krijg je met de Redmi 8A een toestel waar je prima mee uit de voeten kunt. Vooral de giga-accu is een mooi pluspuntje.

Zeker wanneer je je telefoon vooral gebruikt om simpelweg beschikbaar te zijn, via WhatsApp bijvoorbeeld, is de Xiaomi Redmi 8A een uiterst geschikt toestel. Het toestel kan van alles een beetje. Met dit toestel heb je toegang tot het 4G-netwerk van je provider om snel foto's en filmpjes te delen en te ontvangen. Ook kun je met de Redmi 8A goed uit de voeten op een lang weekend weg vanwege de 5000 mAh grote accu.

Belangrijkste Xiaomi Redmi 8A specificaties

  • 6,22 inch lcd-display met een HD+resolutie van 720 bij 1520 pixels
  • Snapdragon 439-processor, gesteund door 2GB werkgeheugen
  • 12-megapixelcamera achterop, 8-megapixelselfiecamera
  • Draait op Android 9.0 Pie met MIUI-skin
  • Grote 5000 mAh accu

Pluspunten van de Xiaomi Redmi 8A

Zoals eerder al aangekaart heeft de Xiaomi Redmi 8A een flinke accu om de lampen aan te houden. Met een capaciteit van maar liefst 5000 mAh kan de Redmi 8A het vrij gemakkelijk twee dagen volhouden. Dan hoef je niet eens echt heel zuinig te doen met het toestel. Wanneer je wel een beetje zuinig aan doet met de Redmi 8A dan zou je het zelfs drie dagen vol kunnen houden.

Het grootste pluspunt is echter niet de prima camera, de reuze accu, het flinke scherm of de keurige processor, maar dat je dat alles in huis haalt voor een bodemprijs. Je mist bij dit toestel misschien de vingerafdrukscanner of een berg aan opslaggeheugen, maar de prijs in acht nemend krijg je behoorlijk wat voor behoorlijk weinig.

Minpunten van de Xiaomi Redmi 8A

Zoals heel even aangestipt, is het opslaggeheugen van de Redmi 8A niet reuzachtig. Het toestel heeft 32GB aan opslaggeheugen, daar gaat het besturingssysteem á 6GB vanaf. Dan moet je nog al je apps, foto's en filmpjes op je nieuwe smartphone kwijt. Dat wordt gauw krap. Wel kun je het geheugen gelukkig uitbreiden met een microSD-geheugenkaartje. Daar kunnen dan alle foto's en filmpjes in ieder geval naartoe, en ook een stel van je apps.

Xiaomi Redmi 8A reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Xiaomi Redmi 8A review.

Telefoons vergelijkbaar met de Xiaomi Redmi 8A

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden