Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Redmi 8

Ontdek hier alles over de Xiaomi Redmi 8: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Xiaomi Redmi 8 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Xiaomi Redmi 8

Xiaomi verkrijgt steeds meer bekendheid op de Nederlandse markt. In een poging om de naam nog bekender te maken bij de Nederlandse consument brengt de Chinese fabrikant salvo na salvo aan toestellen uit in ons kleine landje. Zo ook de Xiaomi Redmi 8. Zoals met dit toestel ook het geval is, blinkt Xiaomi uit in het produceren van toestellen die keurig meekunnen met vergelijkbare toestellen in een hogere prijsklasse. De Xiaomi Redmi 8 staat goed geplaatst in het budgetsegment en heeft specificaties die de prijs meer dan waard zijn.

De Xiaomi Redmi 8 beschikt over een groot beeldscherm dat gebruik maakt van IPS LCD technologie. Dat beeldscherm heeft een HD+-resolutie. Dat wil zeggen dat het scherm van de Xiaomi Redmi 8 naar verhouding langer is dan traditionelere smartphones. Zo heb je meer content en tekst op het scherm om tegelijkertijd van te genieten. Heel handig ook tijdens het multitasken waarbij je twee apps tegelijkertijd open hebt.

Belangrijkste specificaties van de Xiaomi Redmi 8

  • Groot 6,22 inch IPS LCD-paneel met HD+-resolutie van 720 bij 1520 pixels
  • Snapdragon 439-processor geklokt op 1,95GHz, bijgestaan door minimaal 3GB werkgeheugen
  • 12- en 2-megapixelcamera's op de achterkant, 8-megapixelselfiecamera voorop
  • Draait op Android 9.0 Pie met MIUI 11 skin
  • Accucapaciteit van 5000 mAh

Pluspunten van de Xiaomi Redmi 8

Naast dat het scherm van de Redmi 8 aan de grote kant is, heeft het toestel ook de power om de lichten aan te houden. Het scherm is doorgaans de grootste verbruiker van energie in een smartphone. Gelukkig maar dat de Redmi 8 een zeer grote accucapaciteit heeft. Met een capaciteit van 5000 mAh heeft het toestel ongeveer anderhalf keer zoveel lading als toestellen in dezelfde prijscategorie. Met de Redmi 8 kun je dus wel een tijdje vooruit zonder op te laden.

De Redmi 8 heeft niet de meest hoogstaande specificaties, maar wanneer je de prijs in de vergelijking betrekt komt het toestel erg goed uit de bus. Voor ruim minder dan 200 euro heb je al een Redmi 8 in huis. Daarvoor heb je een toestel dat het lang volhoudt, een groot scherm heeft, een keurige processor en ook niet slecht scoort qua fotografie. Alles bij elkaar een flinnk stukje telefoontechnologie voor een zacht prijsje.

Minpunten van de Xiaomi Redmi 8

Naast de specificaties heb je als gebruiker vooral te maken met de invulling- en het uiterlijk van de software. Dan hebben we het over hoe de menu's werken en welke apps er op het toestel van tevoren worden geïnstalleerd. Op de Xiaomi Redmi 8 komen een paar apps waar je misschien geen behoefte aan hebt en het kan ook nog lastig zijn om deze apps weer van het toestel te verwijderen. Verder is het standaard thema misschien een beetje intens. Gelukkig kan het thema worden aangepast en kunnen nagenoeg alle onnodige apps worden verwijderd.

Xiaomi Redmi 8 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Xiaomi Redmi 8 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Xiaomi Redmi 8

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden