Vergelijk 2.683.955 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Mi Play

Ontdek hier alles over de Xiaomi Mi Play: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Xiaomi Mi Play is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Xiaomi Mi Play

De Xiaomi Mi Play is een relatief goedkope telefoon met uitstekende specificaties. De Mi Play maakt gebruik van een modern design, waarbij aan de bovenzijde een regendrupnotch is geplaatst. Door deze minimale inkeping is er relatief veel schermoppervlak tot je beschikking. Dat is prettig, want meer scherm komt handig van pas bij onder meer het bekijken van multimediacontent. Daarnaast is het 5,84 inch LCD-display en een resolutie van 2280 bij 1080 pixels retescherp te noemen.

De Xiaomi Mi Play heeft een glimmende achterzijde die bij veel mensen vast en zeker in de smaak valt. Linksboven is een dubbele camera-opzet aanwezig. Naast de reguliere 12-megapixelcamera is een 2-megapixeldieptesensor te vinden. Reguliere plaatjes schietje enkel met de primaire camera, maar bij portretfoto's stelt de dieptesensor jou in staat om een blur toe te voegen aan de achtergrond, waardoor de focus op het hoofdobject komt.

Belangrijkste specificaties Xiaomi Mi Play

  • 5,84 inch IPS LCD-display met een resolutie van 2280 bij 1080 pixels
  • 2,3 GHz krachtige quad-core processor van MediaTek (MT6765)
  • 4GB aan werkgeheugen, inclusief 64GB uitbreidbaar opslaggeheugen
  • Eén 12- en één 2-megapixelcamera aan de achterkant, 8-megapixelfrontcamera
  • Draait op Android 9.0 Pie met daaroverheen de MIUI-schil van Xiaomi

Pluspunten Xiaomi Mi Play

Voor een relatief lage prijs haal je een telefoon in huis met een lekker snelle chipset. Multitasken moet dankzij de octa-core processor geen problemen opleveren. Ook is het prettig dat er standaard maar liefst 64GB aan intern uitbreidbaar opslaggeheugen aanwezig is. Voor de meeste gebruikers is dit meer dan genoeg om jaren vooruit te kunnen. Is dit bij jou niet het geval? Dan biedt een microSD-kaartje uitkomst. 

Een andere positieve eigenschap is de aanwezgheid van een koptelefooningang. Met de Mi Play kun je 'gewoon' bedrade headsets gebruiken zonder tussenkomst van een dongel of iets dergelijks. Is de batterij leeg of bijna leeg? Dan is de aanwezigheid van snellaadtechnologie een flinke opsteker, aangezien je hierdoor weer relatief snel over voldoende accusap beschikt om de dag te overleven.

Minpunten Xiaomi Mi Play

De accucapaciteit van 3000 mAh is niet bepaald extreem veel te noemen. Een echte marathontelefoon is de Mi Play dan ook niet. Verder is de softwareschil van Xiaomi vergelijkbaar met Huawei, wat betekent dat de interface erg verschilt met stock Android. Verwacht veel flitsende kleurtjes, een andere indeling van de menustructuur en wat bloatware. Ben je echter juist fan van Huawei's implementatie van Android? Dan zal de Xiaomi Mi Play je ook vast en zeker bekoren.

Xiaomi Mi Play reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Xiaomi Mi Play review.

Telefoons vergelijkbaar met de Xiaomi Mi Play

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden