Vergelijk 1.985.658 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Mi A1

Ontdek hier alles over de Xiaomi Mi A1: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Xiaomi Mi A1 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Xiaomi Mi A1

De Snapdragon 625-chipset staat bekend vanwege zijn fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Het is dan ook niet gek dat Xiaomi deze in de Mi A1 heeft gestopt met 4 GB werkgeheugen. Verder zijn een dubbele camera, 5,5 inch-beeldscherm met Full HD-resolutie en maar liefst 64 GB opslaggeheugen aanwezig. Met een fantastisch prijskaartje weet de Xiaomi Mi A1 zich als een smartphone met één van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen neer te zetten.

Het ontwerp van de Mi A1 is opvallend en het toestel wordt geleverd in twee kleuren. De dubbele camera achterop krijgt een dubbele led-flitser mee en daaronder een vingerafdrukscanner. Daarmee is de Chinese smartphone zeer compleet. Onder de motorkap ligt verder een batterij van 3080 mAh welke snel is te laden via de USB type-C-aansluiting. Tot slot krijgt de Mi A1 een 3,5mm-aansluiting en microSD-kaartslot mee uit China.

Belangrijkste Xiaomi Mi A1 specificaties

  • 5,5 inch-beeldscherm met Full HD-resolutie
  • Snapdragon 625-chipset, bijgestaan door 4 GB werkgeheugen
  • 64 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Dubbele 12-megapixelcamera achterop, 5-megapixelcamera voorop
  • Android 7.1 Nougat, mogelijk update naar Android 8.0 Oreo

Pluspunten Xiaomi Mi A1

Met een Snapdragon 625-chipset en 4 GB werkgeheugen onder de motorkap is de Mi A1 geschikt om 4K-beelden te schieten, games te spelen en meerdere apps naast elkaar te draaien. Dankzij de frisse Android-versie zijn ook zo goed als alle Android-apps op dit toestel te gebruiken. 64 GB opslaggeheugen laat je niet in de steek; er is voldoende ruimte om video's, foto's en andere bestanden op te slaan. Kom je alsnog tekort? Dan kun je het opslaggeheugen uitbreiden met een microSD-geheugenkaart.

Het 5,5 inch-beeldscherm leent zich uitstekend aan het kijken van Full HD-films en series. Ook het terugkijken van beelden geschoten met de dubbele 12-megapixelcamera achterop wordt een waar plezier. Voor deze prijsklasse beschikt de Mi A1 over een goede camera die bovendien voorzien is van een dubbele led-fliter. Selfies met de 5-megapixel frontcamera komen daarnaast goed uit de bus en deze camera leent zich bovendien aan onder andere videobellen.

De Xiamo Mi A1 van alle aansluitingen voorzien. Naast de 3,5mm-aansluiting beschikt het toestel over een USB type-C-aansluiting waarmee je de batterij van 3080 mAh snel kunt opladen. Deze beschikt vervolgens over genoeg energie om het toestel een volle dag te gebruiken na het laden. Een vingerafdrukscanner beveiligt het toestel tot slot tegen toegang door onbevoegden.

Minpunten Xiaomi Mi A1

De Xiaomi Mi A1 slaat de spijker op zijn kop als we het hebben over prijs-kwaliteitverhouding. Dat betekent helaas niet dat het toestel volmaakt is. Zo is de behuizing niet opgewassen tegen stof en ook een duikbeurt overleeft de smartphone waarschijnlijk niet. Verder is het lastig om echte minpunten te vinden voor een smartphone uit deze prijsklasse. Ben je niet vaak in een stoffige of natte omgeving, dan is deze smartphone een goede keuze voor jou!

Xiaomi Mi A1 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Xiaomi Mi A1 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Xiaomi Mi A1

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden