Vergelijk 2.457.936 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Mi 6

Ontdek hier alles over de Xiaomi Mi 6: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Xiaomi Mi 6 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Xiaomi Mi 6

Xiaomi heeft de Xiaomi Mi 6 gepresenteerd in Beijing en mikt daarmee hoofdzakelijk op de Aziatische markt. Xiaomi-toestellen zijn in Europa vaak beperkt leverbaar. De smartphonemaker levert zoals we gewend zijn veel waar voor het prijskaartje van de Mi 6. De smartphone heeft een Snapdragon 835-chipset onder de motorkap in combinatie met 6 GB werkgeheugen. Met een 5,15 inch-beeldscherm kunnen gebruikers genieten van films en series op Full HD-formaat. De behuizing van de Mi 6 heeft maar liefst 40 fabrieksprocessen doorlopen en is daardoor erg mooi afgewerkt. 

Met een dubbele 12-megapixelcamera achterop kan de gebruiker video's op 4K-formaat opnemen. De 8-megapixel selfiecamera zorgt voor goede selfies en leent zich aan videobellen. Xiaomi heeft de Mi 6 gepresenteerd met zowel 64 als 128 GB opslaggeheugen onder de motorkap. De batterij van 3350 mAh is aan de grote kant voor het compacte formaat van de Mi 6. Gebruikers van de Xiaomi Mi 6 kunnen rekenen op de nieuwste versie van Android 7.1 Nougat met daar overheen de MIUI 8.0-gebruikersinterface. In China krijgt de Mi 6 met 64 opslaggeheugen een prijskaartje van 339 euro. In Europa gaat de smartphone helaas wat meer kosten.

Belangrijkste Xiaomi Mi 6 specificaties

  • 5,15 inch-beeldscherm met Full HD-resolutie
  • Snapdragon 835-chipset met 6 GB werkgeheugen
  • Dubbele 12-megpixelcamera achterop, 8-megapixelcamera voorop
  • 3350 mAh batterij
  • Android 7.1 Nougat met MIUI 8.0-gebruikersinterface
  • 64 of 128 GB opslaggeheugen

Pluspunten Xiaomi Mi 6

Met de Snapdragon 835-chipset is de Xiaomi Mi 6 voorzien van meer rekenkracht dan de concurrentie in zijn prijsklasse. Uiteindelijk gaat de Xiaomi Mi 6 in Europa wel een stuk duurder worden dan de Chinese vraagprijs; denk hierbij aan verzendkosten en belastingen. Desalniettemin wordt de Xiaomi Mi 6 via de grijze weg in Nederland verwacht met een betaalbaar prijskaartje voor een vlaggenschip van dit formaat. Het Chinese vlaggenschip heeft 6 GB werkgeheugen onder de motorkap en is met Android 7.1 Nougat en de MIUI 8.0-gebruikersinterface klaar om meerdere apps naast elkaar te draaien.

Ook de overige specificaties van de Xiaomi Mi 6 zijn prima. Met een 5,15 inch-beeldscherm blijft de smartphone compact en dankzij de Full HD-resolutie gaat de Mi 6 zuinig om met de batterijcapaciteit van 3350 mAh. Met de dubbele 12-megapixelcamera met 2x optische zoom kunnen prachtige foto's worden gemaakt. Ook het schieten van video's op 4K-formaat ontbreekt niet aan de mogelijkheden. Een vingerafdrukscanner onder het scherm beschermt het toestel tegen toegang door onbevoegden. Verder is de Xiaomi Mi 6 voorzien van een USB type-C-aansluiting. Met 64 of 128 GB opslaggeheugen heeft de Mi 6 voldoende ruimte om alle gemaakte foto's en video's maar ook muziek en films of series op te slaan.

Minpunten Xiaomi Mi 6

De Xiaomi Mi 6 heeft veel te bieden voor een fatsoenlijke prijs. Hoewel het Chinese vlaggenschip veel in huis heeft, lijkt een Full HD-beeldscherm in een smartphone voorzien van een Snapdragon 835-chipset niet helemaal op zijn plaats. Het scherm is haarscherp, maar niet scherp genoeg voor virtual reality-toepassingen, waar de Snapdragon 835-soc juist op inzet. Mocht je helemaal geen interesse in VR hebben, dan is de lagere resolutie juist een voordeel: een beeldscherm met een Full HD-resolutie gebruikt namelijk minder energie.

Xiaomi Mi 6 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Xiaomi Mi 6 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Xiaomi Mi 6

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden