Vergelijk 3.066.035 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Mi 5

Ontdek hier alles over de Xiaomi Mi 5: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Xiaomi Mi 5 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Xiaomi Mi 5

Een vlaggenschip telefoon voor de prijs van een toestel uit de middenklasse. Dat klinkt als een misleidende reclamespot maar is toch echt werkelijkheid. De Chinese fabrikant Xiaomi komt steeds dichter bij de Nederlandse markt en de Mi 5 is één van de eerste toestellen die hier verkrijgbaar zijn zonder dat men langs de douane hoeft te gaan. Het is een echt werkpaard voor een aardig prijsje.

Het toestel is gericht op mensen die een telefoon zoeken die net wat meer kan zonder daar de hoofdprijs voor hoeven te betalen. Met een Snapdragon 820 quad-core processor en liefst 3 GB werkgeheugen ter ondersteuning kan de Mi 5 zich meten met andere vlaggenschepen zoals de LG G5 of de HTC 10. Het toestel is ook uitgerust met goede camera's, een vingerafdrukscanner en een FHD-scherm.

Belangrijkste specificaties van de Xiaomi Mi5

  • 5,15 inch FHD-scherm met 1080 bij 1920 pixels
  • 2,1 GHz quad-core Snapdragon 820-processor, ondersteund door 3 GB aan werkgeheugen
  • 16-megapixelcamera op de achterzijde, 4-megapixelcamera voor selfies
  • 32 GB opslaggeheugen ingebouwd
  • Draait op Android 6.0 Marshmallow

Pluspunten van de Xiaomi Mi 5

De Xiaomi Mi 5 is met recht een vlaggenschip te noemen. Het toestel is voorzien van alle criteria van een high-end smartphone; snelle processor, veel werkgeheugen, goede camera, helder en scherp scherm, etc. De hardware van het toestel mag er zeker zijn, en dit alles heb je al in huis voor de prijs van een telefoon uit de middenklasse. Afgaande op het prijskaartje alleen zou je nooit denken dat je er zoveel voor terug zou krijgen, maar dat is toch echt zo. 

Naast dat het toestel erg compleet is voor de prijs die je er voor betaalt, is het ook nog eens een mooi toestel. Voorzien van een glazen achterpaneel en lichtgebogen randen ligt dit toestel erg fijn in de hand, en tevens in het oog. Door de metalen rand die om het toestel heen loopt voelt de Mi 5 ook stevig aan. Het is dus een oogstrelend toestel dat ook weet te voorzien in de wensen van de gebruiker.

Minpunten van de Xiaomi Mi 5

De Xiaomi Mi 5 is een Chinees toestel. Dat houdt in dat het toestel ook een Chinese variant van het Android besturingssysteem heeft. Het toestel zal niet zonder meer in het Nederlands in te stellen zijn maar Engels is wel een mogelijkheid. Voor de wat meer technisch onderlegden is het mogelijk om een ROM op het toestel te installeren waardoor Nederlands wel tot de mogelijkheden zou behoren. Maar met Engels komen we tegenwoordig ook al een heel eind.

Xiaomi Mi 5 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Xiaomi Mi 5 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Xiaomi Mi 5

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden