Vergelijk 3.067.859 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Mi 10 Lite

Ontdek hier alles over de Xiaomi Mi 10 Lite: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Xiaomi Mi 10 Lite

De Xiaomi Mi 10 Lite is de bescheiden variant van de Xiaomi Mi 10. Dat betekent dat het een iets bescheidener scherm heeft, net wat minder interne opslag, een minder heftige (edoch nog steeds viervoudige) camera achterop en uiteraard een stuk schappelijker prijs. Je krijgt als klap op de vuurpijl wél gewoon volledige 5G-ondersteuning én natuurlijk Android 10 met Xiaomi's eigen softwareskin genaamd MIUI. Er zijn twee varianten, eentje met 64 en de ander met 128GB aan interne opslagruimte.

Aan boord van de Mi 10 Lite zitten zogezegd 4 camera's, waarvan de hoofdcamera over maar liefst 48 megapixel beschikt. Dat is ruim voldoende om uitstekende foto's te schieten, maar de Mi 10 Lite heeft ook nog drie andere camera's als backup mocht de situatie daarom vragen. Ook beschikt het toestel over een AMOLED-scherm met Full HD+-resolutie, iets wat je niet vaak ziet in deze prijscategorie. Ook is het opslaggeheugen uitbreidbaar met een microSD-kaartje, iets dat bij zijn grotere broer de Mi 10 niet mogelijk is. Daarnaast vind je op de Mi 10 Lite nog gewoon een ouderwetse koptelefoonaansluiting.

Belangrijkste Xiaomi Mi 10 Lite specificaties

  • 6.6 inch Full HD+ AMOLED-scherm
  • Vier camera's, waaronder een met 48 megapixel
  • Loopt op Android 10 met Xiaomi MIUI
  • 64 of 128GB interne opslag, uitbreidbaar met microSD
  • Forse 4160 mAh batterij met ondersteuning voor snelladen
  • Uitgebreide ondersteuning voor 5G

Pluspunten van de Xiaomi Mi 10 Lite

Met deze telefoon ben je klaar voor de toekomst. Er zijn vooralsnog geen goedkope toestellen met ondersteuning voor 5G, maar deze Mi 10 Lite is daarop een uitzondering. Het betekent dat je voor een relatief klein bedrag een flinke tijd doorkunt, want langzaam is de Mi 10 Lite ook niet. Je kan natuurlijk altijd meer investeren in een smartphone, maar met een Mi 10 Lite overleef je het ook prima de komende twee jaar.

De vier camera's achterop de Mi 10 Lite verdienen ook wat aandacht. Er is natuurlijk de hoofdcamera met 48 megapixel, optische beeldstabilisatie en alle toeters en bellen die je van een topcamera mag verwachten. Daarnaast is er nog een 8 megapixel breedhoek en een 5 megapixel macro-camera. De vierde camera is bedoeld voor het scherptediepte-effect van de hoofdcamera. Filmen kan ook met de Mi 10 Lite, en wel in 4K met 30 frames per seconde. Wil je meer fps? In Full HD kan de Mi 10 Lite filmen in 120fps.

Minpunten van de Xiaomi Mi 10 Lite

Als je een lange tijd doorwil met een smartphone, dan is 64GB eigenlijk net niet genoeg. Het is daarom wel zo fijn dat Xiaomi ook een variant aanbiedt met 128GB opslag, dus we kunnen je vooral die van harte aanraden. Of schaf een geheugenkaart aan, die slikt de Mi 10 Lite ook. Zeker op de langere termijn kan dat een hoop ergernis over een volle telefoon schelen.

Xiaomi Mi 10 Lite reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Xiaomi Mi 10 Lite review.

Tip: Vergelijk Xiaomi Mi 10 Lite prijzen met abonnement vanaf € 18,00

Telefoons vergelijkbaar met de Xiaomi Mi 10 Lite

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden