Vergelijk 2.465.644 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox Spark Plus

Ontdek hier alles over de Wileyfox Spark Plus: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Wileyfox Spark Plus

De Spark + is een toestel van de kleine Britse fabrikant Wileyfox. Het toestel is het grotere broertje van de Wileyfox Spark, met twee keer zoveel werk- en opslaggeheugen en een betere camera. De toestellen van Wileyfox zijn te vinden aan de goedkopere kant van de smartphone markt. De Spark + valt in de categorie goedkoop maar niet slecht daar het toestel is uitgerust met een quad-core processor en draait op de Android-variant CyanogenOS.

De Spark + is wat meer gericht op technologiefanaten dan op de gemiddelde gebruiker, wat niet betekent dat het toestel niet geschikt is voor de gemiddelde gebruiker. Doordat het Cyanogen besturingssysteem de naam heeft om wat meer aanpasbaar te zijn dan andere systemen zal dit systeem het beste aarden in de handen van een techie. Gezien de specificaties van het toestel kan het ook gemakkelijk alle favoriete apps draaien, vooral omdat het eigenlijk gewoon Android is.

Belangrijkste specificaties van de Wileyfox Spark +

  • 5 inch scherm met HD-resolutie van 720x1280 pixels
  • Loopt op Cyanogen 13, een aangepaste versie van Android
  • 13-megapixelcamera achterop, 8-megapixelcamera voorop
  • Quad-core processor met 2 GB werkgeheugen
  • 16 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart

Pluspunten van de Wileyfox Spark +

De Wileyfox Spark + draait, net als alle andere Wileyfox telefoons, op CyanogenOS, een variant van Android. In het geval van de Spark + gaat dit om Cyanogen 13. Het Cyanogen-besturingssysteem is grof gebaseerd op het Android-besturingssysteem maar met nog meer mogelijkheden voor de gebruiker. Het besturingssysteem maakt het makkelijk om alles in te stellen zoals je zelf wil. Bovendien is het besturingssysteem iets beter ingesteld op de privacy van de gebruiker en ook de beveliging van het toestel is net wat beter dan bij Android.

Het toestel is uitgerust met dual-sim mogelijkheden. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld naast je Nederlandse simkaart ook een buitenladse simkaart in kan. Dit zou het makkelijker en goedkoper maken om ook in het buitenland te bellen, sms'en en te internetten. Voor mensen die veel reizen voor zaken is dit een uitkomst. Een andere mogelijkheid is dat je een abonnement neemt waar je heel goedkoop mee kunt bellen en een ander waarbij het internetten juist erg goedkoop is, zodat je echt je eigen bundel kunt samenstellen.

Minpunten van de Wileyfox Spark +

De capaciteit van de accu van de Spark + bedraagt 2200 mAh. Volgens Wileyfox zelf is dit een riante accu voor het toestel maar gekeken naar de omvang van het scherm en de andere specificaties valt de accu een klein beetje tegen. Het toestel zal bij de gemiddelde gebruiker wel een dag mee gaan maar daarna zal het toestel toch opgeladen moeten worden. Gelukkig is de accu verwijderbaar, wat betekent dat je een extra accu kunt gebruiken als je een telefoon-intensieve dag voorziet.

Wileyfox Spark Plus reviews

Onze bezoekers geven de Wileyfox Spark Plus een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk Wileyfox Spark Plus reviews of schrijf zelf een review.

(december 2016)

Pluspunten:

- Werkt goed
- Snel
- Heeeel veel voor weinig
- is te vergelijken met de huawei p8 lite
- top kwaliteit
- mooi gebouwd

Minpunten:

- De voorcamera. Foto's maken gaat prima, maar videos echt helaas niet. (Geen licht)

Telefoons vergelijkbaar met de Wileyfox Spark Plus

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden