Vergelijk 1.990.462 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wiko WIM Lite

Ontdek hier alles over de Wiko WIM Lite: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Wiko WIM Lite

De Wiko WIM Lite is het kleine broertje van de Wiko WIM. Daardoor komt de WIM Lite op veel vlakken met de WIM overeen. De WIM Lite heeft een quad-core Snapdragon 435-processor die alle apps vloeiend zal laten draaien. Ook beschikt de WIM Lite over een 16-megapixelselfiecamera. Als je er niet goed op staat kun je de camera dus niet meer de schuld geven. Als je weinig tijd hebt maar je telefoon is bijna leeg dan heet de Wiko een oplossing. Met de Quick Charge 3.0-snellaadtechnologie kun je de batterij van het toestel namelijk met 60% bijladen in een halfuur tijd.

De Wiko WIM Lite is gemaakt voor mensen die een telefoon willen die geen bakken met geld kost maar toch een premium gevoel geeft. De metalen behuizing van de WIM Lite draagt hier zeker aan bij. Ook de mooie plaatjes die de scherpe selfiecamera schiet geven wat dat betreft een extra laag. Ook is het toestel veilig om in de handen van kinderen te geven. Het toestel heeft namelijk een Kids-modus standaard geïnstalleerd waardoor het toestel beperkte mogelijkheden krijgt.

Belangrijkste specificaties van de Wiko WIM Lite

  • 5 inch Full HD IPS-scherm met 1080 bij 1920 pixels
  • 13-megapixelcamera met dubbel flitser op de achterkant, 16-megapixelselfiecamera aan de voorkant
  • Accu met een capaciteit van 3000 mAh met Quick Charge 3.0-snellaadtechnologie
  • Vingerafdrukscanner
  • 16 GB opslaggeheugen

Pluspunten van de Wiko WIM Lite

Zoals bij alle toestellen van Wiko is de prijs-kwaliteitverhouding van de WIM Lite erg gunstig. Voor niet al te veel geld krijg je toch een mooie en goedwerkende telefoon. Het toestel heeft een vlotte processor en zelfs een vingerafdrukscanner. Dat zijn kwaliteiten die we vaker tegenkomen bij toestellen die vaak prijziger zijn dan de WIM Lite.

Op de achterkant bevindt zich een 13-megapixelcamera die is gemaakt door Sony. Sony kennen we van de hoge kwaliteit camera's en deze komt ook in de WIM Lite terug. Bijgestaan door een dubbele ledflitser worden ook de foto's in moeilijke lichtomstandigheden met succes genomen. Aan de voorkant vinden we de selfiecamera en die heeft een nóg hogere resolutie. Met 16 megapixels zullen de selfies gedetailleerd en kleurrijk zijn.

Met de Snapdragon 435-chipset en 3 GB werkgeheugen onder het scherm kun je gerust alle gangbare applicaties zoals Facebook en Snapchat draaien. Ook leent het besturingssysteem zich uitstekend aan meerdere taken tegelijkertijd. Android 7.1 Nougat biedt je namelijk de mogelijkheid om het scherm op te splitsen in twee vensters. Het opslaggeheugen van de WIM Lite is uitbreidbaar met een microSD-geheugenkaart.

Minpunten van de Wiko WIM Lite

Het opslaggeheugen van de Wiko WIM Lite is niet zo groot als we graag zouden zien. Van de 16 GB die het toestel aan opslaggeheugen heeft wordt een groot deel in beslag genomen door het besturingssysteem. Hierdoor blijft er steeds minder over voor de gebruiker. Gelukkig is het geheugen ook uitbreidbaar met een microSD-kaart waardoor je toch al je superscherpe selfies op kunt slaan.

Wiko WIM Lite reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Wiko WIM Lite review.

Telefoons vergelijkbaar met de Wiko WIM Lite

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden