Vergelijk 2.459.084 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wiko WIM

Ontdek hier alles over de Wiko WIM: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Wiko WIM

De Franse producent Wiko kennen we voornamelijk van budgettelefoons met vaak prima specificaties voor de prijs die ze vragen. Dan hebben we het over toestellen als de Wiko Freddy en de Wiko U Feel. Met de WIM treedt Wiko toch met iets anders ten tonele. De Wiko WIM is een iets exclusiever toestel met een volledig metalen behuizing en aan de voor- en achterkant van het toestel schitteren een paar prachtige camera's.

Het toestel is gericht op gebruikers die graag een camera op zak hebben die ook nog kan bellen en browsen. Met de dubbele camera's op de achterkant is scherpstellen gedaan voordat je 'mum van tijd' kunt uitspreken. De twee camera's werken samen om nauwkeurig scherp te stellen en om ook bij weinig licht scherpe foto's te maken. Aan de andere kant van het toestel vinden we nog een camera; de selfiecamera. Deze camera heeft een sensor van 16 megapixels en is dus gericht op mensen die zichzelf graag haarscherp op de foto zetten. 

Belangrijkste specificaties van de Wiko WIM

  • 5,5 inch Full HD AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels
  • 2,2 GHz octa-core processor
  • Dubbele 13-megapixelcamera op de achterzijde, 16-megapixel selfiecamera met flits op de voorkant
  • 32- of 64 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • 3.0 snellaadtechnologie

Pluspunten van de Wiko WIM

De camera's in de Wiko WIM vormen samen één groot pluspunt. Aan de achterkant zitten twee 13-megapixelcamera's van Sony. De één schiet in zwart-wit terwijl de ander kleurenfoto's maakt. Dit betekent niet dat je aan moet geven welke camera je wil gebruiken. De kleurencamera werkt samen met de zwart-witcamera om extra snel scherp te stellen en om ook bij weinig licht nauwkeurig scherpe foto's te kunnen maken. De selfiecamera aan de voorkant heeft ook nog eens een 16-megapixelsensor; selfies zijn haarscherp en ook videobellen wordt bijzonder plezierig met duidelijke beelden.

Het moge duidelijk zijn dat dit toestel zwaar leunt op de indrukwekkende camera's. Maar het toestel heeft meer te bieden. Zo vinden we in de metalen behuizing een 5,5 inch Full HD AMOLED-scherm. Op dit scherm worden de foto's die je maakt met de opgetelde 42 megapixels scherp weergegeven. Ook is het scherm groot en scherp genoeg om je favoriete mediacontent te bekijken zonder je ogen heel klein te hoeven maken.

De Wim is verder voorzien van de nieuwste versie van Android 7.1 Nougat. Multasken, het batterijverbruik inperken of de nieuwste software; de nieuwste Android-versie is er klaar voor. De WIM heeft een Snadragon 626-chipset met 4 GB werkgeheugen onder de motorkap, waardoor de meest recente applicaties geen enkel probleem vormen voor de Franse smartphone. 

Minpunten van de Wiko WIM

Geen groot minpunt, maar voor een telefoon met een 5,5 inch scherm is de accu misschien net niet groot genoeg om er comfortabel gebruik van te maken. De accu heeft een capaciteit van 3200 mAh en daar kun je best een tijdje mee vooruit mits je geen gekke dingen doet. Maar als je wat vaker met je telefoon in je handen zit zul je tegen het einde van de dag toch op zoek gaan naar een stopcontact.

Wiko WIM reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Wiko WIM review.

Tip: Vergelijk Wiko WIM prijzen met abonnement vanaf € 20,50

Telefoons vergelijkbaar met de Wiko WIM

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden