Vergelijk 2.386.494 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wiko View3

Ontdek hier alles over de Wiko View3: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Wiko View3 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Wiko View3

Wiko is een van de weinige Franse fabrikanten die nog volop actief zijn op de smartphonemarkt. Waar je bij Alcatel voor een dubbeltje op de tweede rang zit, heb je voor anderhalf dubbeltje een eersterangs plekje met de toestellen van Wiko. Net als voorgaande jaren probeert Wiko voor een schappelijke prijs de nieuwste features van premium smartphones uit het voorgaande jaar in de nieuwste toestellen te proppen. Bij de Wiko View3 zie je dit goed terug aan de camera-opzet. Naast een reguliere 12-megapixelschieter en 2-megapixeldieptesensor is ook een 13-megapixelgroothoeklens aanwezig. Met laatstgenoemde kun je meer vastleggen vanuit hetzelfde punt ten opzichte van een reguliere lens.

Hands-on: Wiko View3 en View3 Pro

Hands-on: Wiko View3 en View3 Pro

25 feb 2019 - Zojuist heeft Wiko met gepaste trots de gloednieuwe Wiko View3 en View3 Pro uit de doeken gedaan. De nieuwe midrangers komen met enkele interessante features die we niet vaak terugzien bij toestellen uit dit prijssegment. Of de implementatie ervan succesvol is en hoe de smartphones verder bevallen, lees je in onze hands-on.

De Wiko View3 maakt gebruik van een 6,26 inch HD+-display. Dat is zeker niet het scherpste display wat je kunt vinden in het betreffende prijssegment, maar voor de doorsnee gebruiker nog altijd meer dan scherp genoeg. Bovendien leent het grote scherm zich uitstekend om YouTube-filmpjes en Netflix-content te bekijken. Doordat er gebruikgemaakt is van een regendrupnotch, is er een hoge body-to-screen-ratio en moet de View3 enigszins compact aanvoelen. 

Belangrijkste specificaties Wiko View3

  • 6,26 inch HD+-display met een regendrupnotch
  • MediaTek Helio P22-chipset
  • Standaard 3GB RAM en 64GB aan intern uitbreidbaar opslaggeheugen aanwezig
  • 12-, 13- en 2-megapixelcamera aan de achterzijde, 8-megapixelfrontcamera
  • Draait uit de doos op Android 9.0 Pie met daaroverheen een lichte schil van Wiko

Belangrijkste pluspunten Wiko View3

Een van de grootste pluspunten is zonder meer de toevoeging van een groothoeklens. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je niet in staat bent om alles vast te kunnen leggen met je camera, omdat je bijvoorbeeld te ver naar voren staat en/of niet verder naar achteren kunt lopen. Dankzij een groothoeklens los je dit probleem eenvoudig op. Deze lens is in staat om vanuit dezelfde afstand meer in beeld te krijgen.

Verder is het prettig om te weten dat er standaard een flinke 64GB aan intern opslaggeheugen aanwezig is. Normaal gesproken zou je het hier jaren mee moeten kunnen uithouden. Download je echter veel muziek, filmpjes en andere content? Dan kun je het geheugen nog altijd uitbreiden aan de hand van een microSD-kaartje met maximaal 256GB geheugen. Verder draait de Wiko uit de doos op Android 9.0 Pie, op het moment van schrijven de meest recente softwareversie van Google's besturingssysteem.

Belangrijkste minpunten Wiko View3

Hoewel de accucapaciteit met 4000 mAh bijzonder flink is te noemen, is het jammer dat er geen usb-c-poort ingebouwd is in de Wiko View3. Dit maakt het namelijk onmogelijk om de smartphone snel op te laden. Ook de overdrachtssnelheden van bijvoorbeeld de PC naar de smartphone en andersom is relatief traag te noemen. NFC is eveneens niet aanwezig, waardoor je niet contactloos kunt betalen met de View3.

Wiko View3 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Wiko View3 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Wiko View3

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden