Vergelijk 2.551.784 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wiko Ridge Fab 4G

Ontdek hier alles over de Wiko Ridge Fab 4G: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Wiko Ridge Fab 4G is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Wiko Ridge Fab 4G

De Wiko Ridge Fab 4G is een prachtig vormgegeven phablet die voorzien is van 4G, 13 megapixel camera en 1.2 GHz quad-core processor. Dankzij zijn 5.5 inch is het toestel ruim voorzien in schermoppervlak. Dat oppervlak is ook nog eens goed beschermd, want de Wiko Ridge Fab is uitgerust met Gorilla Glass 3. Er is ook een kleinere versie, die beschikt over vrijwel dezelfde specificaties, maar dan met een 5 inch scherm. Dat is de Wiko Ridge 4G.

Belangrijkste Wiko Ridge Fab 4G specificaties

  • 1.2 Ghz Qualcomm Snapdragon 410 quad-core processor
  • 2 GB werkgeheugen, 16 GB opslaggeheugen
  • Sim/MicroSD-combinatieslot; dual-sim óf meer opslagruimte
  • Voorzien van 4G, dus snel mobiel internet
  • 13 megapixel camera, met Sony-lens
  • Loopt op Android 4.4 KitKat


Wiko Ridge Fab 4G zijkant

Voor wie is de de Wiko Ridge Fab 4G?

De Wiko Ridge Fab is bij uitstek geschikt voor mensen die hun telefoon vaak gebruiken en er niet voor schut mee willen lopen. Dankzij het 5.5 inch grote scherm gaat vrijwel alle taken die je met een moderne smartphone uitvoert bijzonder soepel. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van emails, lange WhatsApp-gesprekken of het bekijken van webpagina's. Op een groot scherm gaat dat allemaal veel makkelijker. Het helpt ook dat de Wiko er bepaald niet lelijjk uitziet. Het is een bijzonder stijlvolle telefoon, waarmee het geen schande is om gezien te worden.

Pluspunten van de Wiko Ridge Fab 4G

Het scherm van 5.5 inch is (letterlijk) een groot pluspunt. Tegenwoordig zijn mensen alleen nog maar bezig op het scherm van hun smartphone. Een groot deel van de mensen belt nog maar zelden. Voordeel van een groot scherm is dat alle bezigheden behalve bellen er een stuk toegankelijker op worden. Het lezen van lange teksten is bijvoorbeeld veel prettiger op een groot scherm. Ook video's kijken en de bijbehorende ondertitels lezen is op 5.5 inch veel makkelijker.  

Een ander pluspunt waar de Wiko zich onderscheidt is het design. Het toestel is niet alleen strak ontworpen, het is ook nog eens bijzonder dun. Zeker bij een toestel dat zo groot is als de Ridge Fab is dat een niet mis te verstaan voordeel. Het toestel voelt niet als een baksteen in je broekzak. Dat heeft ook te maken met het gewicht van de Ridge Fab, dat maar 154 gram bedraagt.

Minpunten van de Wiko Ridge Fab 4G

Minpunt van de Ridge Fab is dat de telefoon draait op een verouderde versie van Android. Android 4.4 KitKat is al enige tijd niet meer de nieuwste versie die Google op de markt heeft gebracht, en het is zonde dat Wiko daarin niet is meegegaan. Gelukkig heeft Android 4.4 nog steeds enorm veel mogelijkheden, dus je hoeft ook weer niet op een houtje te bijten.

Wiko Ridge Fab 4G reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Wiko Ridge Fab 4G review.

Telefoons vergelijkbaar met de Wiko Ridge Fab 4G

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden