Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wiko Ridge 4G

Ontdek hier alles over de Wiko Ridge 4G: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Wiko Ridge 4G is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Wiko Ridge 4G

De Wiko Ridge 4G is een toestel dat zich nestelt in het middensegment. De telefoon heeft een 5 inch scherm om de informatie op weer te geven en een 1.2 GHz quad-core processor van Qualcomm voor het rekenwerk. Het meest opvallende aspect van de Wiko Ridge is echter het strakke, dunne ontwerp. De telefoon weegt daardoor ook maar 125 gram en is 7.5 mm dik. Het toestel is ook goed voorbereid op verschillende scenario's door de ondersteuning voor zowel dual-sim als 4G.

Belangrijkste Wiko Ridge 4G specificaties

  • 5 inch IPS-LCD scherm met resolutie 720 bij 1280 pixels
  • 1,2 GHz quad-core processor, 2 GB werkgeheugen
  • 16 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Loopt op Android 4.4 KitKat
  • 13-megapixelcamera achterop, 5-megapixelcamera voorop
  • Ondersteuning voor 4G; snel mobiel internet

Voor wie is de Wiko Ridge 4G?

De Wiko Ridge 4G moet het niet bepaald hebben van zijn naamsbekendheid. Je loopt dus wel rond met iets wat niet veel mensen hebben. Je hoeft er ook niet voor in te leveren, want je krijgt een prima telefoon met een strak ontwerp, vlotte processor en genoeg intern geheugen. De Wiko Ridge heeft ook nog wat interessante foefjes, die een aanschaf nog aanlokkelijker maken. Zo kan je bijvoorbeeld twee sim-kaarten in de Wiko kwijt, en heeft het toestel ondersteuning voor 4G.

Pluspunten van de Wiko Ridge 4G

Het grootste pluspunt van de Wiko Ridge 4G is het 5 inch HD-scherm. Het heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat ruim genoeg is om alles scherp weer te geven. Bang om het scherm te bekrassen hoef je ook niet te zijn, want Wiko heeft Gorilla Glass 3 geplaatst. Het scherm is dus een stuk minder vatbaar voor barsten, krassen of andere beschadigingen. Wel zo fijn als je een beetje en kluns bent.

Ander pluspunt is de ondersteuning voor 4G. Mobiele telefoons zijn meer en meer afhankelijk van de aanwezigheid van mobiel internet. Het is dan ook fijn dat het internet razendsnel is, want dat bevordert ook de snelheid van de telefoon in het algemeen. Zeker nu 4G in vrijwel geheel Nederland beschikbaar is, is het handig dat Wiko de 4G-ondersteuning heeft ingebouwd.

Wiko Ridge 4G voorkantWiko Ridge 4G achterkant

Minpunten van de Wiko Ridge 4G

Echt grote minpunten heeft de Wiko Ridge 4G niet. De telefoon zou nog perfecter zijn als hij niet op Android 4.4 KitKat zou draaien maar op 5.0 Lollipop, maar daarmee is dan ook wel alles gezegd. De nieuwe versie van Android biedt net iets meer mogelijkheden, maar het is zeker geen straf om met Android 4.4 KitKat te werken.

Wiko Ridge 4G reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Wiko Ridge 4G review.

Telefoons vergelijkbaar met de Wiko Ridge 4G

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden