Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wiko Freddy

Ontdek hier alles over de Wiko Freddy: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Wiko Freddy

De Franse fabrikant Wiko wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Ook brengen ze steeds meer toestellen op de Nederlandse markt. Eén van die toestellen is de Wiko Freddy. De Freddy is een budget-telefoon die is uitgerust met een 4G-internetverbinding. Met het toestel kan dus uitermate snel op internet worden gesurft. Verder heeft het toestel een 1,1 GHZ quad-core processor geholpen door 1 GB aan werkgeheugen.

Het toestel is gericht op een publiek dat wat minder waarde hecht aan een toestel dat op alle vlakken vooraan staat. Een publiek dat meer waarde hecht aan het überhaupt bereikbaar zijn dan aan het draaien van de zwaarste applicaties. Met het prijskaartje van de Wiko Freddy zit het dan ook wel snor. Voor een instapprijs krijg je een telefoon die snel internet mogeljik maakt en ook een duidelijk scherm heeft.

Belangrijkste specificaties van de Wiko Freddy

  • 5 inch FWVGA-scherm met een resolutie van 480 bij 854 pixels
  • 1,1 GHz quad-core processor, bijgestaan door 1 GB werkgeheugen
  • 5-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera voorop
  • 8 GB interne opslagruimte, uit te breiden met microSD-geheugenkaart
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow

Wiko Freddy

Pluspunten van de Wiko Freddy

Het Franse bedrijf Wiko staat bekend om het produceren van betaalbare toestellen. Dat de toestellen betaalbaar zijn wil niet zeggen dat ze niet goed functioneren. De Freddy is zeker een betaalbaar toestel dat goed functioneert. Je krijgt nogal wat voor de lage prijs. Naast een strak ontwerp is het toestel uitgerust met de mogelijkheid om 4G-internet te gebruiken. Het toestel kan dus erg snel internetten.

De Freddy is uitgerust met het besturingssysteem van Google: Android. In het geval van dit toestel gaat het om Android 6.0 Marshmallow. Met Android Is je toestel bijna helemaal aan te passen aan je voorkeuren. Dit besturingssysteem biedt ook nog eens de toegang tot de Google Play Store. In die Play Store vind je miljoenen apps, spelletjes, boeken en andere programma's voor je telefoon.

Minpunten van de Wiko Freddy

Dat de prijs van de Wiko Freddy niet zo hoog is heeft ook te maken met wat van de hardware van het toestel, zoals bijvoorbeeld de rekenkracht en de camera's. De Freddy heeft een quad-core processor met 1,1 GHz aan rekenkracht, dit is niet bijster veel vergeleken met zelfs de toestellen uit de middenklasse. Ook de camera's hebben minder megapixels dan andere toestellen, waardoor de selfies wat minder scherp zullen zijn. Voor de prijs van het toestel is het nog steeds prima hardware. 

Wiko Freddy reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Wiko Freddy review.

Telefoons vergelijkbaar met de Wiko Freddy

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden