Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Beste toughphones

Alle mobiele telefoons

Informatie over Toughphones

De mobiele telefoons in dit overzicht kunnen wel tegen een stootje. Deze toughphones overleven moeiteloos een flinke val of een poosje in het water.

Wat zijn tough phones?

Tough phones, ook wel 'rugged phones' genoemd, zijn mobiele telefoons die tegen een stootje kunnen. En nog een stootje. Flink veel stootjes (en zelfs stoten) kunnen ze prima aan. Werk je in de bouw of transport, of ben je om andere redenen op zoek naar een stevige mobiele telefoon, ga dan voor een rugged phone.

Onverwoestbaar

Rugged phones zijn onverwoestbare toestellen. Waar de meeste telefoons na een enkele val al gauw in tweeën breken, zijn rugged phones gebouwd om door te gaan. Maar ze zijn niet alleen valbestendig: toughphones zijn veelal ook stof- en waterbestendig. Heeft je toestel een dag tussen het zand en de modder gelegen, dan werkt hij nog gewoon. Leg je toughphone vervolgens gerust een poosje in een bak water om het zand eraf te krijgen.

Tough smartphones

Daarnaast zijn er ook verschillende stevige smartphones verkrijgbaar. Die zijn vaak wat minder stevig dan de echte bouwvakkersmodellen, maar bieden wel alle functies die je van een smartphone zou verwachten. Meestal zijn 'tough smartphones' toestellen die stof- en waterdicht zijn, en overleven ze een enkele val ook een stuk beter. Tough smartphones zijn uitstekend geschikt voor wildernisfanaten: gebruik de ingebouwde navigatie om altijd je weg te vinden, maar wees niet bang dat een enkele waterdruppel het toestel helemaal kapot maakt.

Wat is een IP-certificatie?

Bij stevige smartphones staat meestal een IP-certificatie. IP staat voor 'Ingress Protection', en geeft aan waar de telefoon allemaal tegen moet kunnen. Een IP-certificatie bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft aan hoe stofbestendig een toestel is, terwijl het tweede de waterbestendigheid aangeeft. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming. Een toestel met IP-54 is bijvoorbeeld stof- en spatwaterbestendig, terwijl een IP-67 smartphone niet alleen volledig stofdicht is, maar ook een half uur in een bak water overleeft.

Lees verder / Inklappen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden