Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

T-Mobile G1

Ontdek hier alles over de T-Mobile G1: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De T-Mobile G1 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de T-Mobile G1

De T-Mobile G1 is het resultaat van een samenwerking tussen T-Mobile, HTC en Google. Het is de eerste telefoon die draait op het Android besturingssysteem. Hierdoor beschikt de G1 over een aantal Google-functies zoals Youtube, Gmail en Google Maps. Verder biedt het mobieltje onder andere HSDPA voor supersnel internet, een 3 megapixel camera, een uitgebreide mediaspeler. Ook is de G1 als navigatiesysteem te gebruiken. De telefoon kan bediend worden via een touchscreen, maar ook via bedieningstoetsen onder het scherm alswel een volledig uitklapbaar QWERTY-toetsenbord.

Design en specificaties

Meningen over het design van de T-Mobile G1 lopen zeer uit een: de één vinden het helemaal niets, terwijl de ander er de schoonheid wel van inziet. Oordeel zelf wat je er van vindt.

Wat direct opvalt, is het grote 3,2" touch screen. Zodra je dit scherm naar rechts schuift, verschijnt er een groot qwerty-toetsenbord waarmee je snel e-mailtjes, word-documenten en sms'jes typt. Verder treft je aan de voorkant vijf knoppen aan: een menuknop, een knop om op te nemen, een knop om op te hangen, een knop om terug te bladeren en een home-knop. Verder zit er ook een trackball aan de voorkant, die je met één vinger als een soort muis bestuurt. Aan de zijkant zitten knoppen voor volumeregeling en de camera.

Internet

Dat internet een belangrijke rol speelt bij deze telefoon, blijkt al bij het opstarten. Zodra je de G1 opstart, moet je een bestaanda account invoeren of een nieuwe Google-account aanmaken. Daarnaast worden diverse zaken zoals e-mail, kalender en contacten automatisch gesynchroniseerd met online Google-diensten. Natuurlijk maakt de T-Mobile G1 gebruik van 3G-internet, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de snelheid. Ook de browser werkt erg snel.

Voor e-mail kun je gebruik maken van Gmail en een programma genaamd Email. Met deze laatste applicatie kun je je 'gewone' pop3-account gebruiken.

Android

De T-Mobile G1 is het eerste mobieltje dat draait op het Android besturingssysteem. Dit werkt erg goed en kan geheel naar smaak ingericht worden. Zo zijn er al meer dan 700 extra applicaties voor de G1, weliswaar bijna allemaal in het Engels.

Multimedia

Standaard komt de T-Mobile G1 met een aantal leuke multimedia-applicaties. Zo biedt hij een mp3-speler en een YouTube-applicatie, waarmee je makkelijk YouTube filmpjes kunt bekijken en uploaden. Standaard beschikt de G1 niet over een videospeler, maar deze is via externe applicaties te downloaden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een radio.

De T-Mobile G1 beschikt over een 3 megapixel camera, waarmee je foto's van redelijke kwaliteit maakt. Verder heeft hij een GPS-ontvanger aan boord, waarmee je eenvoudig de weg terugvindt wanneer je verdwaald bent.

Bekijk hier de officiële T-Mobile G1 commercial!

T-Mobile G1 reviews

Onze bezoekers geven de T-Mobile G1 een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk T-Mobile G1 reviews of schrijf zelf een review.

(juni 2009)

Pluspunten:

k heb lang getwijfeld tussen de g1 en de iphone, maar de G1 leek me uiteindelijk toch wat voordeliger.
pluspunten zijn voor mij echt het SUPER goede toetsenbord en de android market waar je gemakkelijk dingen kunt downloaden.
ook internet is helemaal in de telefoon verwerkt, echt super goed gedaan.
kheb ook helemaal nix hoeven wennen aan deze telefoon, zoals wel bij me vorige.

Minpunten:

batterij gaat snel leeg en hij voelt ook niet echt super stevig aan

Telefoons vergelijkbaar met de T-Mobile G1

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden