Vergelijk 2.751.472 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia ZR

Ontdek hier alles over de Sony Xperia ZR (C5503): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(4 reviews )
De Sony Xperia ZR is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Sony Xperia ZR

De Sony Xperia ZR is met zijn 4,6 inch scherm het kleinere broertje van de Sony Xperia Z en de Sony Xperia Z1. Hij is, net als de rest van de familie, stof en waterbestendig. Daarnaast beschikt het toestel over een 13-megapixelcamera waarmee je ook onder water foto’s en full HD-video’s kunt maken. De Sony Xperia ZR staat ook wel bekend onder de namen C5503 en Sony Dogo.

Belangrijkste kenmerken van de Sony Xperia ZR:

  • 4,6 inch HD-scherm
  • 1,5 GHz quadcore-processor en 2 GB werkgeheugen
  • Draait op Android 4.1 (Jelly Bean), met update naar Android 4.3
  • Kan 30 minuten onder water blijven op 1,5 meter diepte
  • 13 megapixel camera voor foto’s en Full HD-video’s
  • 8 GB intern geheugen; uit te breiden met microSD

Voor wie is de Sony Xperia ZR?

Vind je de Sony Xperia Z te groot en de Z1 te duur? Dan is er de Sony Xperia ZR! Dit toestel heeft eigenlijk alle eigenschappen die je ook bij de Xperia Z ziet, maar dan in een kleiner jasje. Hij is snel, heeft een mooi scherm en maakt mooie foto’s dankzij de 13-megapixelcamera. Ben je dus op zoek naar een goede smartphone die waterdicht is maar niet enorm groot is? Kijk dan vooral eens naar de Xperia ZR!

Sony Xperia ZR

Pluspunten van de Sony Xperia ZR

Het grootste pluspunt van de Xperia ZR is natuurlijk de waterdichtheid. Er zijn maar weinig telefoons op de markt die er zo leuk uitzien en tóch waterdicht zijn. Want dat is misschien wel de grootste kwaliteit van de ZR. Hij ziet er niet uit als een waterdichte telefoon. Daardoor heb je een heel alledaags uitziende telefoon met een onalledaagse kwaliteit.

Een ander pluspunt is dat je qua specificaties niets te klagen hebt bij de Xperia ZR. De telefoon is uitgerust met een quad-core processor en 2 GB intern geheugen. Als klap op de vuurpijl draait het toestel ook gewoon op Android Jelly Bean, zodat je ook qua apps lekker up-to-date bent.

Minpunten van de Sony Xperia ZR

Naast al die positieve dingen valt er natuurlijk ook wel wat aan te merken op de ZR. Zo is het een kleine versie van de Xperia Z, maar heeft het niet het Full HD-scherm van eerdergenoemde. Dat is jammer, al moet de lagere prijs natuurlijk ergens vandaan komen. Hetzelfde geldt voor het interne geheugen van 8 GB. Dat is, zeker voor multimediagebruikers, eigenlijk net wat te krap. Gelukkig is het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart.

Sony Xperia ZR reviews

Onze bezoekers geven de Sony Xperia ZR een gemiddelde beoordeling van 8,5.
Bekijk Sony Xperia ZR reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (augustus 2013) door
De Sony Xperia ZR is als kleine broer van topmodel Xperia Z in de markt gezet, maar hoeveel moet je eigenlijk inleveren als je investeert in de subtop? Niet zoveel, blijkt uit de tijd die GSMinfo.nl doorbracht met de Xperia ZR. Sony Xperia ZR review
(maart 2014)

Pluspunten:

deze telefoon gekregen van mn vriend en ik ben er echt superblij mee. ik heb helaas geen roze maar een zwarte, maar ik heb wel een roze hoesje gekocht. dat hij waterdicht is heeft me al twee keer gered, een keertje in de wc en een keertje in de gootsteen. Gewoon fijn ding.

Minpunten:

geen echte miinpunten
(september 2013)

Pluspunten:

Fijn ding, vanwege de volgende redenen
- Waterdicht
- Snel
- Mooi groot scherm
- Behuizing lekker stevig

Minpunten:

Minder cool vanwege:
- Batterij snel leeg (kan ook aan mij liggen)
- Klepje van oplader flimserig

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia ZR

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden