Vergelijk 3.020.055 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z5 vraag en antwoord

Sony Xperia Z5 vragen en antwoorden van gebruikers.
(5 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Sony Xperia Z5 accessoires.
3 vragen geplaatst Stel een vraag
De Android 5,1 0 reacties

Vraag gesteld door Jos turhan - april 2018:

Is de z5 ook upgradebul naar Android 7.1????
Water- en stofdichtheid 1 reactie

Vraag gesteld door AmenMalek - september 2015:

Hoe zit het met de Z5's IP68 certificering?

Nou gaat het mij vooral op de waterdichtheid. Op de eigen website meldt Sony dat vooral niet wordt aangeraden het toestel onder water te houden (uiteraard om zich alvast in te dekken tegen juridische claims). Dit is nieuw en was ten tijde van de Z3 en Z3+ (Z4) nog niet.
Reactie door: Thomas Haenen - GSMinfo.nl redactie
De Sony Xperia Z5 heeft precies dezelfde waterdichtheidscertificering als eerdere modellen, en zou dus gewoon even waterdicht moeten zijn. De juridische tekst op de site is, vermoedelijk, vooral bedoeld als bescherming tegen claims. Maar wij gaan er gewoon vanuit dat de Z5 nog steeds onder de douche of in de regen gebruikt kan worden.
Scherm 2 reacties

Vraag gesteld door Mariska Vonk - september 2015:

Het is bekend van de Sony Xperia Z3 dat het scherm snel kapot ging zonder dat reparaties vergoed werden. Is het scherm van de Z5 verbeterd of zijn er klachten dat ook dit scherm snel kapot gaat?
Reactie door: Thomas Haenen - GSMinfo.nl redactie
Dat probleem werd bij de Z3 volgens mij heel erg overdreven; het overgrote deel van de consumenten had nergens problemen mee. Bij de Xperia Z5 zijn er wel wat verbeteringen, maar het was geen focuspunt van Sony. Het toestel is officieel nog niet te koop, dus er zijn ook nog geen klachten over.
Reactie door: AmenMalek
Ik ben een van de personen met pech geweest. Mijn Z3s scherm ging kapot en werd inderdaad niet vergoed. Uiteindelijk heb ik het laten repareren voor +€200,00 bij een winkel alleen dat was echt van belabberde kwaliteit en de reparatie was in zijn geheel niet goed uitgevoerd. Toen het scherm (helaas door mijn eigen toedoen) wéér kapot ging, besloot ik om via Aliexpress.com een origineel scherm te kopen voor € 43,00, een originele achterkant voor € 30,00 en de reparatie zelf te proberen middels een zeer goede dissassembly guide op YouTube. Dat lukte wonderbaarlijk goed. Alles bleef perfect zitten, je zag geen verschil en behalve dat het toestel uiteraard niet meer IP68 gecertificeerd was heb ik er nog een paar maanden in de zomer goed plezier van gehad. Helaas ging na deze zeer goed gelukte eigen reparatie dat scherm recentelijk óók kapot en nu ben ik er klaar mee. Ik stap over op een Z5 die ik eigenhandig in titanium ga gieten.

De schermkwaliteit van Samsung-telefoons is bijvoorbeeld oneindig veel beter. Ter vergelijking: mijn oude Samsung Galaxy Nexus die ik in december 2011 heb gekocht functioneert nog steeds. Alleen kan deze qua hardware niet meer goed mee met de apps van nu. Het scherm van die telefoon ging in juli 2014 kapot, maar de telefoon functioneert nog steeds. Deste meer omdat de manier van bevestiging van het scherm op de digitizer anders in elkaar zit dan bij Sony. Bij Sony wordt het scherm vaak per direct onbruikbaar als er een bast in komt. Het schermglas is zelf zéér dun en zelfs met (tot twee keer toe) een temperered glass screen protector erop ging de boel toch nog naar de gallemiezen..

Omdat ik zo'n fan ben van de accuduur (+2 dagen, maar dan ook écht), de camera (schitterende foto's: dat vond ik bij de Z3) en briljant design (zeer professioneel en mooi ogend apparaat) blijf ik bij Sony en geef ik de Z5 een kans. Ik hoop echter wel dat deze het iets langer uit houdt want mijn Z3 had ik in oktober 2014 gekocht en die heeft het jaar niet gehaald...

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden