Vergelijk 2.489.455 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia XZ1

Ontdek hier alles over de Sony Xperia XZ1: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Sony Xperia XZ1

De Sony Xperia XZ1 is een indrukwekkend vlaggenschip uit Japan. Het toestel beschikt over uitstekende hardware onder de motorkap en is dan ook geschikt voor het spelen van games, multitasken en het schieten en bewerken van haarscherpe video's. De Snapdragon 835-chipset in combinatie met 4 GB werkgeheugen en de 19-megapixelcamera achterop maken deze prestaties mogelijk. Daarnaast draait het toestel op Android 8.0 Oreo met daar overheen de Sony-gebruikersschil.

Achterop de smartphone zit een 19-megapixelcamera die video's met maximaal 960 beelden per seconde vastlegt. Daarnaast beschikt het toestel over een 13-megapixel frontcamera voor het schieten van onder andere haarscherpe selfies. Onder de motorkap ligt 64 GB opslaggeheugen, dat is uit te breiden met een microSD-geheugenkaart. Verder ondersteunt het toestel Bluetooth 5.0, het vastleggen van 3D-objecten en Hi-Res audio. Tot slot is de batterij van 2700 mAh snel op te laden via de USB type-C-aansluiting.

Belangrijkste Sony Xperia XZ1 specificaties

  • Snapdragon 835-chipset met 4 GB werkgeheugen
  • 5,2 inch-beeldscherm met Full HD-resolutie
  • 19-megapixelcamera achterop, 13-megapixelcamera voorop
  • IP68-certificering; stof- en waterdicht tot 1,5 meter voor maximaal 30 minuten
  • 64 GB opslaggeheugen
  • Android 8.0 Oreo

Pluspunten Sony Xperia XZ1

De Sony Xperia XZ1 beschikt over een 5,2 inch-HDR-beeldscherm met Full HD-resolutie. Dit beeldscherm geeft kleuren erg mooi weer en leent zich uitstekend aan het kijken van onder andere films en series op Full HD-formaat. Ook gemaakte camerabeelden zijn prima terug te kijken op dit beeldscherm. De Sony Xperia XZ1 schiet prachtige foto's met zijn 19-megapixelcamera achterop, welke daarnaast in staat is om video's met maximaal 960 beelden per seconde vast te leggen.

Met Android 8.0 Oreo ben je voorzien van de nieuwste Android-versie van eind 2017. Samen met de Snapdragon 835-chipset en 4 GB werkgeheugen onder de motorkap beschikt deze smartphone met Android 8.0 Oreo over behoorlijk wat power en is het toestel klaar voor de komende jaren. 64 GB opslaggeheugen biedt je voldoende ruimte om al je bestanden en video's op te slaan. Mocht dat niet genoeg zijn kun je het opslaggeheugen uitbreiden met een microSD-geheugenkaart. 

De IP68-certificering zorgt ervoor dat je de smartphone ook in natte en stoffige omstandigheden kunt gebruiken. Het toestel beschikt gewoon over een 3,5mm-aansluiting en ondersteunt daarnaast Bluetooth 5.0, waarmee meerdere apparaten vanaf een grotere afstand kunnen worden gebruikt in combinatie met deze smartphone. Het ontwerp van de Sony-toestellen is herkenbaar, elegant en opvallend. Dat geldt ook voor de behuizing van de Sony Xperia XZ1. Onder de motorkap ligt verder een 2700 mAh batterij, die het toestel uren van energie voorziet. 

Minpunten Sony Xperia XZ1

De Sony Xperia XZ1 maakt veel indruk. Zowel het beeldscherm, hardware, behuizing en de camera's zijn dik in orde. De smartphone is behoorlijk krachtig en hoewel het beeldscherm minder energie verbruikt dan schermen met een hogere resolutie, had een grotere batterij onder de motorkap geen verkeerde keuze geweest. Toch heeft de 2700 mAh batterij voldoende energie om het toestel uren van energie te voorzien. Laden via de USB type-C-aansluiting gaat ook bijzonder snel. Toch opzoek naar een langere batterijduur? Kijk dan eens naar de Sony .

Sony Xperia XZ1 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia XZ1 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia XZ1

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden