Vergelijk 2.410.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia XA1 Ultra

Ontdek hier alles over de Sony Xperia XA1 Ultra: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Sony Xperia XA1 Ultra

De Sony Xpria XA1 Ultra is de nieuwe phablet van Sony. Het toestel valt vooral op door zijn borderless design en natuurlijk het 6 inch grote scherm. Dat is overigens voorzien van een Full HD-resolutie. Wat betreft camera's is de XA1 Ultra ook niet zuinig bedeeld. Op de achterkant zit een 23 megapixel camera met Exmor RS-sensor, terwijl er op de voorkant een 16 megapixel camera zit. Die frontcamera is als klap op de vuurpijl ook nog eens voorzien van optische beeldstabilisatie, dus je hebt nooit meer een bewogen selfie.

De Sony Xperia XA1 Ultra is de opvolger van de Xperia XA Ultra. Er is ook een kleinere variant van de XA1 Ultra, de Sony Xperia XA1. Die heeft een kleiner scherm, maar wel dezelfde camera aan boord. Met zijn 5 inch is de XA1 wel een stuk makkelijker mee te nemen, maar je krijgt wel een iets mindere resolutie.

Belangrijkste specificaties van de Sony Xperia XA1 Ultra

  • 6 inch Full HD-scherm in borderless design
  • 23 megapixel camera met Exmor RS-sensor
  • 16 megapixel selfiecamera met optische beeldstabilisatie
  • Zuinige MediaTek octa-core processor aan boord
  • Loopt op Android 7.0 Nougat

Pluspunten van de Sony Xperia XA1 Ultra

Het grootste pluspunt is, letterlijk, het beeldscherm. Met 6 inch is de XA1 Ultra bepaald geen toestel waarbij je met je ogen op het beeldscherm hoeft te zitten. Sterker nog, iedereen die binnen drie meter achter je staat kan moeiteloos meekijken. Dat grote scherm is handig, want je hebt altijd meteen overzicht. In een lang WhatsApp-gesprek, in een mailconversatie en bij een video. Zo ongeveer alles dat je doet met een smartphone is gebaat bij het hebben van een groter scherm.

Dan is er nog de camera. Het 23 megapixel exemplaar op de achterkant is natuurlijk van sublieme kwaliteit, iets dat we van Sony gewend zijn. Ook mooi is de selfiecamera. Die is namelijk voorzien van een optische beeldstabilisator, wat betekent dat het maken van een bewogen selfie een stuk lastiger wordt. Ook video wordt door de stabilisatie een stuk minder schokkerig. Dankzij de 16 megapixel is het daarnaast ook nog eens heerlijk scherp.

Minpunten van de Sony Xperia XA1 Ultra

Het formaat van de XA1 Ultra is natuurlijk wel een klein minpunt. Door zijn 6 inch scherm is het niet bepaald de meest handzame smartphone. Hij past wellicht nog wel in je broekzak, als die een beetje ruim zijn. Bedienen met 1 hand kan je echter wel vergeten. Als je daar niet veel waarde aan hecht, kan de XA1 Ultra een geschenk uit de hemel zijn. Vind je het wél fijn om je telefoon met 1 hand te kunnen bedienen? Dan moet je eens kijken naar de 'normale' Xperia XA1.

Sony Xperia XA1 Ultra reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia XA1 Ultra review.

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia XA1 Ultra

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden