Vergelijk 2.507.911 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia X Compact

Ontdek hier alles over de Sony Xperia X Compact: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Sony Xperia X Compact

De Japanse monoliet Sony staat bekend om de enorm uiteenlopende serie producten die ze produceren. Een onderdeel daarvan zijn de Xperia-smartphones. De Sony Xperia X Compact is, zoals de naam al aangeeft, een kleine smartphone. Dit kleinere formaat hoeft echter niet te betekenen dat het toestel ook mindere prestaties levert dan het grotere broertje de Sony Xperia XZ. Met nagenoeg dezelfde hardware is de Xperia X Compact een krachtpatser in een klein pakketje.

De Xperia X Compact is vooral gericht op mensen die wat meer van hun smartphones verwachten, maar niet zo graag met een phablet over straat gaan. Door het formaat van de Sony Xperia X Compact is het toestel erg geschikt om met één hand te bedienen, dan hoef je dus geen halsbrekende toeren uit te halen om je meldingen menu naar beneden te halen. Ook heeft het toestel een erg goede camera, waardoor het tegelijkertijd een waar draagbaar fototoestel is.

Belangrijkste specificaties van de Sony Xperia X Compact

  • 4,6 inch scherm met een HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels
  • 1,8 GHz hexa-core processor ondersteund door 3 GB aan werkgeheugen
  • 23-megapixelcamera achterop, 5-megapixelcamera voorop
  • Voorzien van 32 GB aan opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Draait op Android 6.0 Marshmallow

Pluspunten van de Sony Xperia X Compact

Normaal is het zo dat wanneer een fabrikant een kleinere versie van een vlaggenschip toestel uitbrengt, dit toestel wat minder goede specificaties heeft om zich aan te passen aan de kleinere behuizing. Bij Sony willen ze hier niet aan. De compactere toestellen van Sony hebben nagenoeg dezelfde specificaties als die van het grotere broertje. Je krijgt dus een kleinere telefoon met bijna net zo veel kracht. Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die wel een krachtige smartphone willen die je ook nog eens in je broekzak mee kunt nemen, iets wat je met phablets niet altijd meer kan.

Sony produceert naast mobiele telefoons, de PlayStation en televisies ook erg goede camera's. Deze technologie hebben ze meegenomen naar de telefoonafdeling. De Sony Xperia X Compact heeft een camera met maar liefst 23 megapixels. De telefoon is helemaal ingericht om als draagbare camera te functioneren, het toestel heeft dan ook een fysieke knop aan de zijkant waarmee je foto's kunt maken zonder dat je vingers het scherm hoeven aan te raken. Daarnaast biedt Sony een volledig uitgeruste camera-app die zelfs doorgewinterde fotografen aan zal spreken.

Minpunten van de Sony Xperia X Compact

In tegenstelling tot zijn voorgangers, de Xperia Z3 Compact en Xperia Z5 Compact, beschikt de Xperia X Compact niet over een waterdichte behuizing. Dat betekent dat je met dit toestel niet zonder meer kunt bellen in de stromende regen. Dit is niet echt een zwaar minpunt gezien je in de regen toch zult willen schuilen, maar het is iets wat we inmiddels eigenlijk een beetje zouden verwachten.

Sony Xperia X Compact reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia X Compact review.

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia X Compact

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden