Vergelijk 2.388.015 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Sola

Ontdek hier alles over de Sony Xperia Sola (MT27i): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(2 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Sony Xperia Sola accessoires.

Informatie over de Sony Xperia Sola

De Sony Xperia Sola is een Android-telefoon die onderdeel is van Sony's nieuwe Xperia NXT-lijn. Uniek aan de Xperia Sola is de 'floating touch'-navigatie, wat volgens Sony voor 'magisch' webbrowsen moet zorgen. Je kunt namelijk door websites scrollen zonder het scherm aan te raken. De Xperia Sola is verkrijgbaar in het zwart, rood en wit. Hoewel het toestel nog op Android 2.3 loopt krijgt het in de zomer van 2012 wel een gratis update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Belangrijkste kenmerken Sony Xperia Sola

  • 'Floating touch'-navigatie: browsen zonder het scherm aan te raken!
  • Loopt op Android 2.3, met upgrade naar Android 4.0
  • Helder 3,7 inch touchscreen
  • Krachtige 1 GHz dual-core processor

Voor wie is de Sony Xperia Sola?

De Xperia Sola is onderdeel van de Xperia NXT-lijn en voorzien van de gloednieuwe 'floating touch'-navigatie technologie. Het is daarmee echt een toestel voor de smartphone-liefhebber die graag over de nieuwste functies wil beschikken. Daarnaast heeft de Sola alle eigenschappen die je van een hedendaagse smartphone mag verwachten. Zo heeft het toestel een 1.0 GHz dual-core processor, een 5-megapixelcamera en een beloofde update naar Android 4.0

Pluspunten van de Sony Xperia Sola

De Sola heeft een prachtig 3.7 inch beeldscherm. De Bravia-techniek die ze ook in hun tv's gebruiken is hier namelijk toegepast. Dit maakt dat je al je bestanden kristalhelder en in een prettig formaat ziet. Daarbij kun je het touchscreen besturen door middel van de 'floating touch' manier. Dit betekent dat je kunt scrollen zonder het beeldscherm aan te raken. Je hoeft je vinger er alleen iets boven te houden, en je scrollt zo door je webpagina's heen!

Behalve een mooi beeldscherm, heeft de Sola ook een goede camera. De 5-megapixel camera schiet mooi kiekjes, waardoor je toch aan het twijfelen wordt gebracht om je losse fototoestel niet gewoon weg te doen. Daarbij heeft de camera ook 'Fast Capture' waardoor je foto's binnen een seconde worden gemaakt als je op de knop drukt. Zo leg je precies het juiste moment vast, en niet nét een tel te laat.

Het laatste, maar niet minst belangrijke pluspunt is de prijs. Met een adviesprijs van rond de €300,- krijg je toch een hoop waar voor je geld. 

Minpunten van de Sony Xperia Sola

Hoewel Sony de update naar Android 4.0 heeft beloofd, is het toch jammer dat de Sola hier niet standaard mee is uitgerust. Van een toestel met zulke mooie specificaties verwacht je wel het nieuwste besturingssysteem. Ondanks dat komt de update er gelukkig wel, en is de Sola in de zomer helemaal up-to-date!

Sony Xperia Sola reviews

Onze bezoekers geven de Sony Xperia Sola een gemiddelde beoordeling van 8,5.
Bekijk Sony Xperia Sola reviews of schrijf zelf een review.

(september 2012)

Pluspunten:

Echt waar voor zijn geld. het is niet de hipste of snelste smartphone die er te koop is. Maar voor 250 euro heb je wel een topper met alles erop en eraan.

Persoonlijk vindt ik veel top smartphones veel te groot, en deze is nog wel compact, maar wel met een goed en groot scherm met hoge resolutie.

NFC is een leuke gimmick en je krijgt er 2 nfc tags bij. Handig bijvoorbeeld om aan je autohouder te bevestigen.

Minpunten:

De standaard Sony schil over android is prima en ziet er mooi uit, al staat er wel redelijk wat loze software op die er niet af kan.

Ik heb verder nog niet echt minpunten gevonden.
(augustus 2012)

Pluspunten:

Ik heb deze telefoon nu een paar dagen en ben er erg tevreden over.

Hij reageert super snel en de behuizing zit goed in elkaar en voelt degelijk aan. Alle gebruikelijke dingen zitten er op. En verder is het ene prima android telefoon voor een goede prijs. Veel telefoon voor je geld als je het mij vraagt.

De Sola draait nu nog op Android 2.3, maar Sony heeft al aangekondigd binnenkort met een update naar android 4 te komen. Deze versie is eigenlijk al hardstikke prima, maar mooi als er nog meer nieuwe functies bij komen.


Ik weet niet of het een minpunt of een pluspunt, het is vooral een kwestie van smaak. Bij veel telefoons is het touchscreen zoveel mogelijk geintegreerd in de behuizing. Bij de sola ligt deze er als een losse rand bovenop. Het is absoluut degelijk en stevig gemaakt, dus daarin geen probleen. Maar het is een kwestie van smaak of je het mooi vind. Ik vind het wel leuk.

Het onderste stuk met de letters xperia erop is geen touchscreen en is dan ook zo'n 3 mm lager dan de rest van de voorkant. Ziet er wel grappig uit en ik merk dat ik de telefoon daar vaak vastpak.

Minpunten:

Ik heb 'm pas een paar dagen, maar het enige minpunt tot nu toe is dat de volume knopjes aan de rechterzijkant vrij ver onderaan de telefoon zijn geplaatst. Precies op de plek waar de palm van mijn hand zit als ik 'm met rechts vast heb. Dat is minder handig om dus snel volume te wisselen etc.

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia Sola

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden