Vergelijk 2.581.000 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia S

Ontdek hier alles over de Sony Xperia S (LT26i): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(4 reviews )
De Sony Xperia S is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Sony Xperia S

De Xperia S is het eerste toestel dat uitsluitend onder de vlag van Sony wordt uitgebracht. Het is tevens de eerste smartphone uit Sony's Xperia NXT serie. De Xperia S is een krachtpatser, met zijn 1.5 GHz dual-core processor. Met zijn HD-scherm van 720 bij 1280 pixels en HDMI-uitgang is het een echte blikvanger. De snelle hardware en het strakke uiterlijk vormen samen een uiterst verfijnde telefoon.

Voor wie is de Sony Xperia S?

De eerste telefoon van Sony is gericht op mensen die niet tegen de beperkingen van een smartphone aan willen lopen. De Xperia S is enorm veelzijdig. Door de stevige processor en het ruime werkgeheugen kan je veel van deze functies ook nog eens tegelijkertijd gebruiken. Een ware alleskunner.

Pluspunten van de Sony Xperia S

Het grootste pluspunt van de Xperia S vind je onder de motorkap: de 1.5 GHz dual-core processor is een van de krachtigste die momenteel te verkrijgen is. Nooit zal je telefoon schokkerig gaan of lang moeten laden. De Xperia S kan al deze rekenkracht prima kwijt, hij is immers voorzien van een 4.3 inch groot HD-scherm. Alles is haarscherp en vloeiend, door de succesvolle tweetrapsraket van het beeldscherm en de processor. 

De Xperia kan niet alleen haarscherpe beelden laten zien, hij kan ze ook maken. Met de 12 megapixel camera kan je inzoomen zonder dat het onscherp wordt. Video's is natuurlijk ook geen probleem; de Xperia S schiet filmpjes met Full HD resolutie. Via de HDMI-uitgang aan de zijkant van de telefoon kan je die vervolgens moeiteloos streamen naar je (Full HD) TV. Het werkt allemaal samen, zonder barriëres. Foto's kan je zelfs op bepaalde TV's draadloos laten zien.

Tenslotte biedt de Xperia S nog een mooie functie, die in het onderstaande filmpje kort uit de doeken wordt gedaan. De Sony-telefoon ondersteunt NFC, Near Field Communication. Door een passieve, draadloze verbinding (werkt dus zonder stroom) kan je verschillende 'Smart Tags' zo programmeren dat ze bepaalde applicaties opstarten, het belvolume aanpassen of de ringtone veranderen. Ze zien eruit als kleine fiches en je kan ze overal ophangen. Handig om naast je bed te hangen, als je 's nachts niet wakker wil worden gebeld, of in de auto, om je navigatie-app automatisch op te starten en de telefoon op speaker te zetten. 

Minpunten van de Sony Xperia S

De processor van de Xperia S had een stuk krachtiger kunnen zijn. Hoewel een 1,5 GHz dual-core krachtig genoeg is voor de meeste taken, biedt de concurrentie op dit moment al quad-core smartphones aan. Zoek je dus naar een smartphone die zo krachtig mogelijk is en waarop applicaties bijzonder vloeiend lopen, dan kun je misschien beter nog heel even doorzoeken.

Belangrijkste kenmerken

  • 1.5 GHz dual-core met 1 GB RAM
  • 4.3 inch HD-scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels
  • Ondersteuning voor NFC/Smart Tags
  • Leverbaar in de kleuren zwart en wit

Sony Xperia S reviews

Onze bezoekers geven de Sony Xperia S een gemiddelde beoordeling van 9,3.
Bekijk Sony Xperia S reviews of schrijf zelf een review.

(maart 2018)

Pluspunten:

Ik heb als 1 van de eersten de Xperia S gekocht. Tot op heden en dat kun je haast niet verwachten werkt het toestel nog als nieuw. Batterij gaat lang mee, foto,s topkwaliteit evenals opgenomen video,s. ik meen het toestel in 2011 aangeschaft en zie de noodzaak, behoudens niet op te lossen problemen, niet in om een ander toestel te kopen. Indien nodig dan wordt het weer een Sony die in vergelijking met bv Nokia, Samsung of Apple veel meer kwaliteit levert en duurzamer is dan andere merken. Wanneer je het toestel qua mogelijkheden onder de knie hebt dan zijn opstart of andere storingen eenvoudig te verhelpen.

Minpunten:

De plastic klepjes voor bv ingang oplader had wel wat meer aandacht mogen hebben.
(juli 2012)

Pluspunten:

Scherm is top, processor is erg snel, touchscreen reageert erg goed en de hd videocamera is van hoge kwaliteit. Dus in het algemeen heel goed in gebruik en ziet er daarnaast ook nog eens heel mooi uit.

Minpunten:

De 'terug-', 'menu-' en 'home-'toets reageren niet zo goed als het touchscreen. Batterij is vrij snel leeg, net als bij alle andere smartphones overigens. De foto's van stilstaande beelden kunnen wat mij betreft beter, zeker voor een 12 mp camera.

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia S

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden