Vergelijk 2.737.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia P

Ontdek hier alles over de Sony Xperia P (LT22i): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Sony Xperia P is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Sony Xperia P

De Sony Xperia P is een mooie, slanke smartphone en is het eerste toestel met de WhiteMagic-display van Sony. Hiermee heb je altijd het helderste beeldscherm, waar je ook bent. Ook beschikt dit toestel over Smartdock, waardoor je verbinding hebt met alle beeldschermen in je huiskamer. Dit alles loopt op een 1GHz dual-core processor met Android 2.3 Gingerbread als besturingssysteem, maar krijgt een update in het tweede kwartaal van 2012 naar 4.0 Ice Cream Sandwich. De Xperia P is een prachtige smartphone met een strak design en een glashelder beeldscherm.

Belangrijkste kenmerken Sony Xperia P

  • 4 inch touchscreen met WhiteMagic
  • Krachtige 1 GHz dual-core processor
  • 8 megapixel camera
  • Android 2.3 met gratis update naar Android 4.0 
  • Winnaar 'Meest Milieuvriendelijke Smartphone 2012' bij EISA-awards

Voor wie is de Sony Xperia P?

De Xperia P is een telefoon voor mensen die graag in het bezit van een mooie smartphone willen zijn en tegelijkertijd ook over de nieuwste features willen beschikken. De Xperia P maakt deel uit van de NXT-serie, samen met de Xperia S en Xperia U. De telefoon is gemaakt uit één stuk aluminium en heeft een uitermate strak design. Daarnaast is het scherm uitgerust met de nieuwe Reality Display met 16 miljoen kleuren! Als je een strak uitziende smartphone wilt, die je afbeeldingen en video's in de beste kwaliteit weergeeft, is de Xperia P zeker wat voor jou. 

Pluspunten van de Sony Xperia P

De Xperia P heeft, zoals eerder gezegd, een 4 inch Reality Display, ondersteund door White Magic van Sony om je beelden zo scherp als maar kan weer te geven. Het scherm geeft 16 miljoen kleuren weer, en is niet alleen glashelder, maar ook nog eens energiezuinig. 

Verder heeft de Xperia P een 1GHz dual-core processor om al je applicaties zo snel mogelijk, en tegelijkertijd te laten runnen. Hoewel je het nu nog met Android 2.3 Gingerbread moet doen, wordt het besturingssysteem binnenkort bijgewerkt naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich om het gebruiksgemak zo hoog mogelijk te maken.

Ook heeft dit toestel een 8-megapixelcamera met Fastcapture om de mooiste foto's te maken. Daarnaast kun je in HD video's opnemen en kun je door de nieuwste Sony technologie nu panoramabeelden in 2D én 3D maken!

Minpunten van de Sony Xperia P

Zoals bij bijna elke moderne smartphone is de batterij een potentieel punt van zorg. Neem daarom je oplader mee bij lange dagen met intensief gebruik, om er zo verzekerd van te zijn dat je constant van dit pareltje kunt genieten!

Sony Xperia P reviews

Onze bezoekers geven de Sony Xperia P een gemiddelde beoordeling van 9.
Bekijk Sony Xperia P reviews of schrijf zelf een review.

(november 2012)

Pluspunten:

Goede camera
Helder scherm (WhiteMagic werkt)
Sterke buitenkant
Veel aandacht besteed aan de camera met snelknop
Batterij gaat 2 dagen mee bij normaal gebruik

Minpunten:

Geen Xenon flits (zou heel veel schelen tov deze flits)
Geen lenskapje
Soms druk je wel eens per ongeluk op de powerknop
NFC werkt alleen als ie gedeblokkeerd is, dat is niet erg handig

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia P

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden