Vergelijk 2.683.698 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Ion

Ontdek hier alles over de Sony Xperia Ion (LT28i): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Sony Xperia Ion accessoires.

Informatie over de Sony Xperia Ion

De Xperia Ion is een Android 2.3-smartphone van Sony. Het toestel heeft een 4,55-inch touchscreen waarvoor de BRAVIA Engine is gebruikt, een 12-megapixelcamera en een 1,5GHz dual-core processor. Verder heeft het 3G/HSDPA-netwerkverbinding en een 1.3-megapixelcamera aan de voorzijde van het toestel.

Belangrijkste specificaties:

  • 1,5GHz dual-core processor
  • 4,55-inch touchscreen met Sony BRAVIA techniek voor scherpe beelden
  • 12-megapixelcamera voor scherpe foto's en video's
  • 16GB aan intern geheugen

Voor wie is de Sony Xperia Ion?

Dit is een smartphone voor mensen die graag meegaan met de nieuwste trends op het gebied van technologie. Het toestel heeft een scherpe display, maakt foto's en video's in hele hoge kwaliteit met de 12-megapixelcamera, heeft een NFC-chip waardoor je met je toestel (nu nog maar op sommige plekken) kunt betalen en heeft een 1,5 GHz dual-core processor.

Pluspunten van de Sony Xperia Ion

Een van de grote pluspunten aan dit toestel is de 12-megapixelcamera. Daarmee schiet je niet alleen enorm scherpe foto's, maar kun je ook nog eens in 1080p-kwaliteit video's opnemen. Verder heeft de camera glimlach- en gezichtsherkenning, een LED-flitser en geotagging. En als dat nog niet genoeg is, heb je ook nog een 1.3-megapixelcamera aan de voorzijde van het toestel voor het voeren van videogesprekken.

Ook heeft het toestel op hardware-gebied goede specificaties. Het geheel loopt op een 1,5Ghz dual-core processor, heeft 1GB aan werkgeheugen en 16GB intern geheugen, dat je nog eens met 32GB uit kunt breiden.

Minpunten van de Sony Xperia IonSony Xperia Ion Red

Helaas loopt het toestel nog op Android 2.3 Gingerbread, terwijl het nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich al een hele tijd uit is. Er is weliswaar een update beloofd voor dit toestel, maar standaard wordt de software helaas niet meegeleverd. Tijdelijk zul je het dus met een verouderd besturingssysteem moeten doen. Dat is wel jammer, aangezien de Xperia Ion de specificaties heeft om gewoon op Android 4.0 te draaien. Zo haal je net niet het maximale uit je toestel.

Sony Xperia Ion reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia Ion review.

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia Ion

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden