Vergelijk 2.456.087 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Go

Ontdek hier alles over de Sony Xperia Go (ST27i): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
De Sony Xperia Go is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Sony Xperia Go

De Sony Xperia Go is een smartphone die tegen een stootje kan. Dit toestel heeft een IP67-classificatie en kan tegen stof en tot wel 30 minuten onder water liggen zonder kapot te gaan. Verder heeft het toestel een 5-megapixelcamera, een 1GHz dual-core processor en een 3,5 inch Reality Display.

Belangrijkste specificaties:

  • IP67-classificatie: Stof- en waterbestendig
  • 5-megapixelcamera
  • 1GHz dual-core processor
  • 3,5 inch Reality Display met Bravia Engine techniek voor scherpere beelden

Voor wie is de Sony Xperia Go?

De Xperia Go is een toestel voor mensen die liever niet de hele tijd voorzichtig willen doen met hun smartphone. De Xperia Go kan namelijk wel tegen een stootje. Dankzij de IP67-classificatie kun je dit toestel laten vallen, vies laten worden door een hoop stof, en vervolgens even afspoelen onder de kraan. Maar behalve de robuustheid is het ook nog eens een compact toestel met een mooi design, een 5-megapixelcamera en een 1GHz dual-core processor. Je levert dus niet in qua prestaties.

Sony Xperia Go Front

Pluspunten van de Sony Xperia Go

Het grootste pluspunt is hierboven al genoemd: de robuustheid van het toestel. De Xperia Go heeft een IP67-classificatie. Dat geeft aan dat je dit toestel in het stof kunt leggen zonder dat het schade toebrengt aan je smartphone. Je kunt ook een stukje gaan zwemmen met het toestel in je zak, mits je niet te diep duikt, want de Xperia Go kan 30 minuten lang tot één meter onder water liggen. Dat is vooral handig als je toestel vies is, en je hem dus gewoon eventjes kunt wassen.

Het mooie is verder dat je ondanks de water- en stofbestendigheid, geen enorm toestel in handen hebt. De Xperia Go is een compact Android toestel en heeft ook nog eens hele aardige specificaties. Zo begin je met Android 2.3 op de Go, maar kun je hem updaten naar Android 4.0 ICS. Het toestel loopt op een 1GHz dual-core processor, heeft 512MB aan werkgeheugen en een 5-megapixelcamera.

Minpunten van de Sony Xperia Go

Grote minpunten heeft dit toestel eigenlijk niet. Je zal een iéts dikkere smartphone in handen hebben vanwege de bestendigheid tegen stof en water, maar heel veel verschilt het niet van soortgelijke smartphones. Het is wel jammer dat het toestel niet gelijk is uitgerust met Android 4.0, dat toch al een tijdje uit is. Gelukkig kun je hem wel updaten, zodat je het meeste uit dit toestel haalt.

Sony Xperia Go reviews

Onze bezoekers geven de Sony Xperia Go een gemiddelde beoordeling van 8,3.
Bekijk Sony Xperia Go reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (augustus 2012) door
De Sony Xperia Go is een smartphone die tegen een stootje kan. In tegenstelling tot veel andere 'tough phones' is de Xperia Go uitgerust met een dual-core processor en Android 2.3 Gingerbread. Dat maakt het de ideale telefoon voor klungels. Sony Xperia Go review
(juni 2018)

Pluspunten:

Liep op een gegeven moment vaak vast, maar heeft het lang volgehouden en ideaal klein formaat! Ik wil deze telefoon weer hebben, maar is nergens meer te koop :( ook een goede camera en water en stof dicht!

Minpunten:

lieps op een gegeven moment vaak vast
(november 2012)

Pluspunten:

Geweldig toestel! Ben er heel blij mee. Erg goedkoop als je kijkt naar andere toestellen en de telefoon reageert erg goed en speelt alle zware games makkelijk af.
De batterij gaat lang mee, als je de Xperia een hele middag gebruikt, moet je hem aan het eind van de dag opladen.
Het beste is echter dat ik er mee zwem, hem meeneem naar het strand en dat er daarna niks van te zien is.

Minpunten:

Resolutie is laag, kleine letters zijn daarom lastig te lezen. Maar dit is me nog maar een paar keer overkomen.

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia Go

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden