Vergelijk 2.494.776 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia 5 II

Ontdek hier alles over de Sony Xperia 5 II: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Sony Xperia 5 II

De Sony Xperia 5 II is de opvolger van de Xperia 5. Het toestel is uitgerust met een 21:9 CinemaWide scherm met OLED-techniek. Met 6.1 inch en deze 21:9 beeldverhouding is het scherm vooral hoog en niet zo breed. Onder de motorkap vind je een Qualcomm Snapdragon 865 5G-chipset die, verrassend, volledige ondersteuning voor 5G herbergt. Verder is het werkgeheugen opgeschroefd naar 8Gb ten opzichte van zijn voorganger.

Gebleven in opgefriste vorm zijn de drie camera's aan de achterkant. Alledrie de sensoren zijn voorzien van 12 megapixel, maar toch zijn de camera's compleet anders. De primaire camera is een 'normale' camera met een gangbare brandpuntsafstand. Bij de tweede camera is de lens wezenlijk anders; dit betreft een zogeheten breedhoekcamera. De derde camera heeft een verder weg liggende brandpuntsafstand en kan worden gebruikt als zoomlens.

Belangrijkste specificaties Sony Xperia 5 II

  • 6.1 inch OLED-scherm met 2520x1080 pixels
  • Draait op Android 10
  • Driedubbele 12 megapixel camera achterop
  • Snapdragon 865-chipset
  • 4000 mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Sony Xperia 5 II

Met de Qualcomm Snapdragon 865 in het hart van het toestel heeft de Xperia 5 II een stevige lading rekenkracht. Daarmee is geen enkele applicaties een probleem voor het toestel. De snele processor komt gepaard met 8GB werkgeheugen waardoor multitasken ook probleemloos zal gaan. Het opstarten en laden van zware games is ook niet al teveel moeite doordat de Xperia 5 II is uitgerust met UFS 3.1 geheugen. Dan is er ook nog een boel camerageweld op de achterkant van het toestel te vinden. De Xperia 5 II is dus rijkelijk uitgerust.

Sony heeft de laatste anderhalf jaar steeds meer smartphones uitgebracht met een wat andere beeldverhouding. 5 jaar geleden hadden smartphones nog een 16:9-beeldverhouding in het beeldscherm, maar tegenwoordig is 19:9 een beetje de norm. Sony zit al anderhalf jaar op 21:9 en heeft daarmee nogal langwerpige smartphones uitgebracht. Het is even wennen, maar de bioscoopverhouding is erg prettig bij het verorberen van mediacontent.

Minpunten van de Sony Xperia 5 II

De Sony Xperia 5 II heeft duidelijk veel te bieden. Van de snelle hardware tot de sterke camera, power genoeg. Wat dat helaas ook betekent, is dat de prijs niet al te zacht is. Je krijgt veel voor wat je betaalt, maar een prijzige smartphone is niet voor iedereen even geschikt. Ook komt de Xperia 5 II met dit prijskaartje in een gebied waar erg veel concurrentie is. De Sony is wel uitgerust met unieke eigenschappen, zoals een hoofdtelefoonaansluiting, waardoor het misschien precies is wat je zoekt.

Sony Xperia 5 II reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia 5 II review.

Tip: Vergelijk Sony Xperia 5 II prijzen met abonnement vanaf € 31,00

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia 5 II

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden