Vergelijk 2.489.455 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia 5

Ontdek hier alles over de Sony Xperia 5: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Sony Xperia 5

Bij de Sony Xperia 5 heeft Sony dezelfde ontwerpstijl aangehouden als bij de Sony Xperia 1. Op veel manieren is de Xperia 5 de compactere versie van dat toestel. De Xperia 5 heeft een beeldscherm van 6,1 inch. Dat klinkt misschien niet zo compact, maar de Xperia 5 heeft ook een 21:9-beeldverhouding waardoor het scherm twee keer zo lang is als het breed is. Daardoor is het toestel nog steeds handzaam terwijl je wel veel schermoppervlak hebt. De Xperia 5 is gemaakt om te presteren, dat kun je afleiden aan alles in de lijst met specificaties.

Met de Xperia 5 richt Sony zich vooral op de consument die een niet al te groot toestel zoekt maar daarvoor niet wil inleveren op prestaties. Over het algemeen zijn kleine smartphones namelijk niet uitgerust met snelle processoren. De Xperia 5 is niet per definitie klein, maar biedt wel een tussenoplossing. De Xperia 5 is beschikbaar in drie kleuren; zwart, blauw en grijs. Zakelijke kleuren dus.

Belangrijkste specificaties van de Sony Xperia 5

  • 6,1 inch Full HD+ oled-display met 21:9-beeldverhouding
  • Snapdragon 855-processor, bijgestaan door 6GB werkgeheugen
  • 128GB opslaggeheugen
  • Drievoudige 12-megapixelcamera's, groothoek- en telelens
  • Accucapaciteit van 3140 mAh

Pluspunten van de Sony Xperia 5

Iets waar Sony doorgaans goed mee omgaat is het ontwerp van haar hardware. Ook bij de Xperia 5 is het Japanse bedrijf daar goed in geslaagd. Het lange ontwerp en het grote scherm zijn mooi vormgegeven, nagenoeg zonder zwarte randen naast het scherm. Doordat Sony de vingerafdrukscanner zoals 'vroeger' weer aan de zijkant heeft geplaatst, is de achterkant vrij van uitsnedes. Op de achterkant kom je alleen de drie camera's tegen.

Alle smartphones van Sony draaien op het Android-besturingssysteem. Android wordt door veel fabrikanten voorzien van een eigen skin. Die skin bepaalt hoe de logo's eruitzien, hoe snel en soepel de animaties lopen en hoe de menu's werken. Sony heeft al jaren een minimale skin over Android heen liggen. Dat zorgt ervoor dat er weinig apps in de weg zitten en dat het geheel soepel werkt. Dat is bij de Xperia 5 niet anders; Sony's skin is licht en strak en dat zorgt voor een fijne gebruikservaring.

Wat misschien wel het grootste pluspunt van de Sony Xperia 5 is, is het beeldscherm. Zoals eerder vermeld heeft het beeldscherm een 21:9-beeldverhouding. Die verhouding staat ook bekend als een bioscoop-beeldverhouding. Dat betekent dat je films en series kunt bekijken op het gehele scherm. Je hebt dan geen last meer van de zwarte balken boven en onder het scherm. Naast de verhouding is er nog wat moois aan het scherm. Het gaat bij de Xperia 5 namelijk om een oled-scherm. Dat geeft diepe kleuren en hoge contrrasten.

Minpunten van de Sony Xperia 5

Hoewel de Xperia 5 goed presteert, er mooi uitziet en een strak scherm heeft, vraagt Sony er uiteraard ook een prijs voor. Wat prijs betreft komt de Sony Xperia 5 wat aan de hoge kant uit. Vergelijkbare smartphones komen met een lager prijskaartje. Uiteindelijk is het kopen van een smartphone echter een persoonlijke aangelegenheid; iedereen heeft bepaalde voorkeuren voor het één of het ander. Misschien is de hogere prijs het waard voor jou.

Waar veel smartphones tegenwoordig zijn uitgerust met accu's die een flinke capaciteit hebben, is de accu van de Xperia 5 niet reusachtig te noemen. De capaciteit is met 3140 mAh zelf wat aan de lage kant. Sony's accu-management software is echter prijzenswaardig en je zou het er een dag mee vol moeten kunnen houden. Als je toch niet genoeg power denkt te hebben voor de rest van de dag, dan kun je het toestel in ieder geval snel opladen.

Sony Xperia 5 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia 5 review.

Tip: Vergelijk Sony Xperia 5 prijzen met abonnement vanaf € 31,00

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia 5

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden