Vergelijk 3.969.708 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia 10 Plus

Ontdek hier alles over de Sony Xperia 10 Plus: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Sony Xperia 10 Plus

De Sony Xperia 10 Plus is een midrange-toestel van Sony dat is voorzien van een 6.5 inch Full HD+-scherm en vlotte Snapdragon 636 chipset. Het toestel is uitgerust met een dubbele camera aan de achterkant die optische zoom ondersteunt en een potente selfie-camera. Met de beeldverhouding van 21:9 is het toestel vooral erg hoog, en maakt het een ideale thuisbioscoop als je hem 90 graden kantelt.

Aan boord is een flinke 3000 mAh batterij, die ervoor zorgt dat je telefoon dankzij het enorme scherm niet al na een paar uur leeg is. De Xperia 10 Plus draait op Android 9 Pie met daaroverheen Sony's eigen skin. Sony heeft nog iets voor de Xperia 10 Plus-bezitters in petto, want aan boord zit een uitstekende audiochip die de geluidskwaliteit naar een hoger niveau moet tillen. Deze LDAC werkt niet alleen als je een koptelefoon in de Xperia 10 Plus stopt, maar ook wanneer je een draadloze koptelefoon eraan koppelt.

Belangrijkste Sony Xperia 10 Plus specificaties

  • 6.5 inch Full HD+ IPS-LCD scherm met 21:9 beeldverhouding
  • Draait op Android 9 Pie met Sony's eigen skin
  • 12 en 8 megapixel camera op de achterkant met optische zoom
  • Uitstekende audio-chip aan boord voor sublieme geluidskwaliteit
  • Draait op Qualcomm Snapdragon 636 chipset

Pluspunten Sony Xperia 10 Plus

Het grootste pluspunt van de Sony Xperia 10 Plus is natuurlijk het plussize scherm. Dat 6.5 inch grote gevaarte is een waar genot om naar te kijken dankzij zijn 21:9 beeldverhouding. Door dat hoge scherm is multitasken ook nog eens erg handig, want je hebt genoeg ruimte om twee apps volledig boven elkaar weer te geven. Of naast elkaar, als je de telefoon kantelt. Op die manier kan je ook optimaal genieten van alles wat Netflix te bieden heeft, want video's kijken op dit breedbeeldscherm is absoluut geen straf.

De camera's aan boord van de Xperia 10 Plus zijn het vermelden waard. Aan de achterkant zit namelijk een dubbele camera. De ene sensor heeft 12 megapixel, de andere 8. De tweede heeft een andere brandpuntsafstand waardoor je die uitstekend kunt gebruiken om foto's te maken van dingen die wat verder af staan. Ook maakt de tweede sensor het mogelijk een bokeh-effect te creeeren, waarmee je een leuk scherptediepte-effect creeert. Altijd handig voor de creatieve fotograaf.

Minpunten Sony Xperia 10 Plus

Een groot scherm is natuurlijk leuk, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Zo is de Xperia 10 Plus niet bepaald het meest handzame model. Ook helpt het niet dat zo'n groot scherm veel stroom verbruikt, wat weer ongunstig is voor de batterijduur. Ben je dus veel video's aan het kijken op je telefoon of moet je veel multitasken? Dan is de Xperia 10 Plus een goede keus. Doe je dat soort dingen minder? Dan kan je misschien beter gaan voor een toestel met een iets kleiner scherm.

Sony Xperia 10 Plus reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia 10 Plus review.

Tip: Vergelijk Sony Xperia 10 Plus prijzen met abonnement vanaf € 21,00

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia 10 Plus

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden