Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia 10 II

Ontdek hier alles over de Sony Xperia 10 II: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Sony Xperia 10 II

De Xperia XA-serie heeft het niet lang volgehouden. Na slechts een paar jaar is Sony opnieuw begonnen. Daarvoor in de plaats is de Xperia 10-serie verschenen. De Sony Xperia 10 II is het natuurlijke vervolg op de Xperia 10. De randen van de Xperia 10 II zijn minimaal gehouden. Alleen aan de bovenkant is een stevige rand terug te vinden. Die zit er om ruimte te maken voor een speaker en frontcamera. Dankzij het grote 6 inch Full HD+-beeldscherm leent de Xperia 10 zich uitstekend om je favoriete content te bekijken. Of voor longreads.

De Sony Xperia 10 II is onder de motorkap voorzien van keurige specificaties. Allereerst met de Snapdragon 665. Deze octa-core processor is geklokt op 2 GHz en kan zonder problemen je dagelijks bijhouden. Of je nu door je nieuwsfeed scrolt, muziek beluistert, video's kijkt op Netflix of alles tegelijkertijd wil doen; de Snapdragon 665 kan het aan. Dat is mede mogelijk gemaakt door de 4GB RAM. 

Belangrijkste specificaties Sony Xperia 10 II

  • 6 inch IPS-LCD display met een Full HD+ resolutie van 1080 bij 2520 pixels
  • Qualcomm Snapdragon 665 octa-core processor, 4GB werkgeheugen
  • 12- en 8-megapixelcamera aan de achterzijde, bijgestaan door een dieptecamera, 8-megapixelselfiecamera
  • 3600 mAh aan accucapaciteit
  • Draait op Android 10 met Xperia UI interface

Pluspunten Sony Xperia 10 II

Wat vooral opvalt aan de Xperia 10 II is het aparte beeldscherm. Met een diagonaal van 6 inch is het scherm niet buitensporig groot maar het ios wel wat smaller en langer dan we gewend zijn. De Xperia 10 II heeft een beeldschermverhouding die we voornamelijk terugzien bij bioscoopschermen. Je kunt op dit scherm dus genieten van een film zonder zwarte balken onder en boven het scherm. Ook voor het gebruik met chat-apps en spreadsheets is de verhouding van het scherm erg fijn.

Achterop heeft de Sony Xperia 10 II drie lenzen. De hoofdcamera lens heeft een resolutie van 12 megapixels. De tweede camera is een 8-megapixelcamera die tevens dienst doet als groothoekcamera. Tot slot een dieptecamera die zo veel mogelijk informatie over de achtergrond verzamelt. Deze camera heeft een resolutie van 5 megapixels. Gecombineerd schiet je haarscherpe kiekjes waar je over een aantal jaar vol weemoed naar terugkijkt.

Minpunten Sony Xperia 10 II

Een lang scherm is natuurlijk leuk, maar het is niet alleen maar pret. Om te beginnen is de Xperia 10 II niet het meest handzame toestel dat we ooit in handen hebben gehad. Ook helpt het niet dat zo'n groot scherm extra power vreet. Dat is natuurlijk niet zo fris voor je accuduur. Ben je dus veel aan het gamen op je smartphone of moet je veel multitasken? Dan is de Xperia 10 II een goede keus. Gebruik je je toestel meer voor andere doeleinden? Dan kun je hier misschien iets geschikters vinden.

Sony Xperia 10 II reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia 10 II review.

Tip: Vergelijk Sony Xperia 10 II prijzen met abonnement vanaf € 17,00

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia 10 II

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden