Vergelijk 2.682.926 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia 1 II

Ontdek hier alles over de Sony Xperia 1 II: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Sony Xperia 1 II

Sony heeft altijd haar eigen ding gedaan qua design en ook qua benamingen. Dat waarderen we, maar af en toe moeten we er ook een beetje om lachen. In het geval van de Sony Xperia 1 II lachen we alleen om de naam, die klinkt namelijk als een danspas, of als iets wat een vader roept voordat hij de paplepel aan zijn baby voert. Aan de rest van het toestel is weinig komisch te ontdekken; de Xperia 1 II is een serieus toestel met een elegante verschijning. Wat vooral indruk wekt, is wat er onder de motorkap te vinden is.

De Xperia 1 II is in het begin van 2020 gelanceerd als Sony's toptoestel. Dat wil zeggen dat het toestel is uitgerust met uitstekende specificaties en tot nagenoeg alles in staat is. In tegenstelling tot andere fabrikanten, en tot zekere hoogte Sony zelf, heeft Sony de Xperia 1 II weer een hoofdtelefoonaansluiting. De Xperia 1 beschikte hier niet over en dat geeft aan dat Sony toch het belang inziet van een fysieke audio-aansluiting. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties op een rijtje gezet.

Belangrijkste specificaties van de Xperia 1 II

  • Loeisnelle Snapdragon 865-processor, bijgestaan door 8GB werkgeheugen
  • 6,5 inch 4K oledbeeldscherm
  • Drievoudige 12-megapixelcamera achterop, 8-megapixelselfiecamera
  • Draait op Android 10
  • 4000 mAh accucapaciteit, snel en draadloos oplaadbaar

Pluspunten van de Sony Xperia 1 II

Het beeldscherm van de Sony Xperia 1 II is niet alleen van een prettig formaat, het is ook nog eens haarscherp. Net als eerdere toestellen van Sony is de Xperia 1 II uitgerust met een 4K-beeldscherm dat gebruik maakt van oledtechnologie. Dat laatste wil zeggen dat de kleuren in het beeldscherm diep zijn en levendig. De vele pixels van het beeldscherm kunnen zich volledig uitschakelen om helemaal zwart te worden, dat levert naast diepe kleuren ook verminderd stroomverbruik op.

Om de beelden soepel en vlot op het mooie scherm te krijgen is het toestel ook uitgerust met een supersnelle processor. De Snapdragon 865 tikt razendvlot en maakt de verbinding met 5G-netwerken mogelijk. Zodra deze in Nederland beschikbaar zijn kun je daardoor gebruik maken van gigasnelle internetsnelheden. Door de 8GB aan werkgeheugen is het toestel niet alleen vlot, maar ook in staat tot uitstekend multitasken.

Minpunten van de Sony Xperia 1 II

Als we alles in ogenschouw nemen is de Xperia 1 II een uitstekende smartphone. Dat zien we ook aan de prijs. Dat is een beetje jammer, zeker gezien het toestel op een paar puntjes achterblijft op de concurrentie. Het beeldscherm heeft bijvoorbeeld een verversingssnelheid van 60Hz terwijl de concurrentie anderhalf of zelfs twee keer zo vaak ververst. Dat is niet echt een punt als je een scherm gewend bent met een 60Hz verversingssnelheid, maar als je van 90Hz of 120Hz terugkomt zal het verschil merkbaar zijn.

Sony Xperia 1 II reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Sony Xperia 1 II review.

Tip: Vergelijk Sony Xperia 1 II prijzen met abonnement vanaf € 36,00

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia 1 II

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden