Vergelijk 2.686.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson Xperia X1

Ontdek hier alles over de Sony Ericsson Xperia X1: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Sony Ericsson Xperia X1 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Sony Ericsson Xperia X1

De Sony Ericsson Xperia X1 is een echte krachtpatser, die draait op Windows Mobile 6.1. Het design is degelijk en stijlvol, maar wel groot en zwaar. Berichtjes en e-mails kunnen snel getypt worden met het uitschuifbare qwerty-toetsenbord. Dit werkt ook echt goed, omdat er genoeg ruimte tussen de toetsen zit. De telefoon wordt verder bediend via het grote 3" touch screen. Ook kun je de vierkante knop onder het scherm als touchpad gebruiken. Uiteraard beschikt de X1 over alle features die je van een high-end smartphone mag verwachten, waaronder een 3 megapixel camera, HSDPA voor snel internet, Media Player en de complete Mobile Office suite waarmee je Office-bestanden kunt inzien en bewerken.

Eerste impressie

De Sony Ericsson X1 Xperia wordt geleverd met twee styluspennen, een oplader, datakabel, headset, verschillende handleidingen en een CD met software. De telefoon zelf is lang en smal maar wel vrij dik. Dit komt echter door het uitschuifbare QWERTY-toetsenbord. Verder is de X1 Xperia gemaakt van roestvrij staal, wat hem een degelijke en stevige uitstraling geeft.

Het touch screen en bediening

Het touch screen van de X1 is erg helder en groot (800x480 pixels). Het kijken van een film gaat dus goed op dit toestel. Bovendien reageert de telefoon adequaat wanneer je een toets indrukt, wat de bediening erg ten goede komt. Wel raden we aan om de styluspen te gebruiken in plaats van je vingers, omdat sommige icoontjes hiervoor net iets te klein zijn.

Ook het uitschuifbare QWERTY-toetsenbord is een goede toevoeging: het maakt het typen van sms'jes en E-mailtjes een stuk makkelijker.

Het menu

De Sony Ericsson X1 Xperia draait op Windows Mobile 6. Zogeheten 'panels' zorgen ervoor dat je snel bij belangrijke snelkoppelingen kunt komen. Het gaat hierbij om een startscherm met allerlei snelkoppelingen naar programma's, zoals google, je agenda, RSS-feeds en zelfs facebooks. De nieuwste panels kun je downloaden via je mobieltje.

GPS

De Sony Ericsson X1 beschikt over een GPS-ontvanger. Helaas zit er standaard geen navigatiesoftware bij, maar na aanschaf hiervan is de telefoon prima inzetbaar als navigatiesysteem. Raadzaam is overigens wel om een databundel aan te schaffen wanneer je van deze functie gebruik gaat maken, omdat anders de kosten nogal hoog oplopen.

De camera

De camera van een X1 heeft een resolutie van 3.1 megapixels. Dat is niet erg veel vergeleken met bijvoorbeeld de LG Renoir of de Samsung Omnia, maar de kwaliteit is nog steeds redelijk. Je moet wel zorgen dat je niet teveel beweegt.

Muziek en films

Omdat de Sony Ericsson X1 Xperia draait op Windows Mobile 6, is deze ook voorzien van Windows Media Player. Deze werkt net zoals op de PC. De meegeleverde oordopjes zijn van prima kwaliteit. Helaas is het standaardgeheugen van de telefoon slechts 400MB, waardoor je niet veel muziek kwijt kunt, om over films nog maar te zwijgen. Wel is het geheugen uit te breiden tot maar liefst 32GB.

Internet

Met de Sony Ericsson X1 Xperia kun je het internet op via de 3G-netwerken. Dit kan zowel met de Internet Explorer alswel de Opera 9 browser. Dit is een groot voordeel, omdat Internet Explorer Mobile nog altijd wordt gezien als matig.

Batterijduur

De Sony Ericsson X1 Xperia heeft een standby-tijd van 833 uur en een gesprekstijd van 10 uur. In de praktijk valt dit echter enigszins tegen. Bij redelijk intensief gebruik gaat de telefoon maximal 2 dagen mee, maar wie de GPS-functies wil gaan gebruiken, doet er verstandig aan een oplader voor in de auto aan te schaffen.

Ten slotte nog een filmpje

Sony Ericsson Xperia X1 reviews

Onze bezoekers geven de Sony Ericsson Xperia X1 een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk Sony Ericsson Xperia X1 reviews of schrijf zelf een review.

(april 2009)

Pluspunten:

Ik vind het tot zover een fijn toestel, degelijke kwaliteit!
Verder nog geen problemen gehad met Windows Mobile, alles werkt naar behoren!
Ook het uitschuifbare toetsenbord is van goede kwaliteit alleen je moet geen dikke vingers hebben!

Minpunten:

Het geluid vind ik jammer genoeg wat tegenvallen, vooral als je een Nokia gewend bent. (muziek/radio)

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Ericsson Xperia X1

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden