Vergelijk 2.680.207 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson Xperia Ray reviews

Sony Ericsson Xperia Ray (ST18i) mobiele telefoon reviews en ervaringen van gebruikers.
(4 reviews )
De Sony Ericsson Xperia Ray is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.
4 reviews geplaatst Review schrijven
GSMinfo.nl review (september 2011) door Erik Molkenboer
De Sony Ericsson Xperia Ray is sinds een aantal dagen te koop in Nederland. Ik had de eer er meteen een paar dagen mee te mogen spelen. In deze uitgebreide review lees je mijn bevindingen met dit kleine, maar krachtige toestel. Sony Ericsson Xperia Ray review
(juli 2012)

Pluspunten:

top gsm
voor jongeren die geenn dure gsm willen
is dit de beste in zijn prijsklasse
al zijn opties en specificaties zijn top

Minpunten:

het enige minpunt is de batterij
ik heb hem nu opgestuurd om er naar te kijken
maar naast dit is dit een topper
(mei 2012)

Pluspunten:

Mooi design, klein, licht, degelijk, bedrijfszeker.
Bedieningsgemak is echt goed, bv navigeren in de contactenlijst, apps organiseren, en de typondersteuning T9 van Sony daar heb je ook echt wat aan.
Belkwaliteit is uitstekend en contacten managen gaat vlekkeloos.

Minpunten:

De proximity sensor doet t niet zo goed? Bij tussen oor en schouder klemmen verbreekt de verbinding.
Plaatsing van de headsetingang vind ik lelijk en onlogisch.
Bijgeleverde geheugenkaartje van 4 gig is snel vol als je er wat muziek op wilt zetten.
Van standby halen kan a) met de home knop onderin of b) met de aan knop bovenop. Ik had hier graag symmetrie gewild, want na twee maanden gebruik moet ik nog steeds eerst kijken of ik het toestel niet op z'n kop heb, ik kan het niet goed voelen.
Kleine typtoetsjes, ik maak veel typfouten, T9 is wat te ijverig en maakt zelf woorden, dus goed opletten voordat je een bericht verzendt.
De ruimte voor widgets is 5 schermen van 4x4. Veel widgets willen een hele rij van 4 innemen, of zelfs 4 breed bij 2 hoog, en dan kom je toch snel ruimte te kort. Ik mis ook een optie op het toestel die de ondertekst van widgets uitschakelt of die je andere pictogrammen laat kiezen voor je apps.
Sony heeft een Timescape module die al je smsjes, berichten, mails en gesprekken chronologisch laat zien maar ik vind dat onhandig in gebruik omdat je je al snel een ongeluk scrollt. Is echter optioneel dus gewoon uitzetten is mijn advies.
De accu gaat ongeveer 4 dagen mee als ik wifi/G3/GPS alleen maar aan zet op het moment dat ik 't nodig heb en sporadisch bel. ALs ik alle communicatie veel gebruik haal ik de 36 uur standby maar nét.
De achterklep lijkt van aluminium maar is van ordinair gelakt plastic helaas.
(mei 2012)

Pluspunten:

Werkt makkelijk en heeft vele handige eigenschappen. De telefoon is kleiner en lichter dan bijvoorbeeld een iphone dus hij past goed in je broekzak en is makkelijk mee te nemen. De xperia ray is makkelijk te verbinden met wifi, zo kan je heel gemakkelijk op je internetbundel besparen. Groot aantal android apps die de bruikbaarheid van het toestel vergroten. De camera maakt scherpe foto's en de video's en geluid zijn van hoge kwaliteit.

Minpunten:

Als je wil typen moet je de telefoon een halve slag draaien omdat het toetsenbord anders echt te klein is. De camera heeft daarnaast geen echte knop maar een touchknop. Hierdoor is het lastig om precies op het juiste moment een foto te nemen. De kwaliteit van de camera aan de voorkant is niet erg goed. En de batterij, je moet de telefoon elke dag opladen en verschillende apps uitzetten omdat ie anders binnen een dag leeg is.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden