Vergelijk 2.623.178 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson Xperia Play

Ontdek hier alles over de Sony Ericsson Xperia Play (R800i): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(4 reviews )
De Sony Ericsson Xperia Play is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Sony Ericsson Xperia Play

De Sony Ericsson Xperia Play is 's werelds eerste 'PlayStation Phone'. Dat komt tot uiting in het uitschuifbare gamepad, dat dezelfde is als die van de PSP Go. Ook is de app PlayStation Pocket van de partij, waarmee je toegang hebt tot een scala aan games, waaronder ook oude PlayStation 1-games. Net als de andere nieuwe Xperia's draait de Play op Android 2.3 Gingerbread. Het LCD-scherm is 4 inch groot en de krachtige processor heeft een kloksnelheid van 1 GHz.

PlayStation

Onderstaande foto maakt goed duidelijk wat er 'PlayStation' is aan de Sony Ericsson Xperia Play. Geen uitschuifbaar toetsenbord, maar een uitschuifbaar gamepad. Games speel je grotendeels met deze pad en amper nog met het scherm, wat de speelervaring ten goede komt. Voor een overzicht van alle games kun je terecht in de applicatie PlayStation Pocket, waar je toegang hebt tot oude PS1-games, maar natuurlijk ook tot de allernieuwste spellen. Sony Ericsson werkt in ieder geval samen met een groot aantal game-fabrikanten, waaronder EA.

Standaard zal de Xperia Play zijn uitgerust met zes games, te weten Bruce Lee Dragon Warriors, Tetris, Star Battalion, FIFA 10, The Sims 3 en Crash Bandicoot. In totaal zijn er al 71 games beschikbaar in de PlayStation Pocket, allemaal speciaal geoptimaliseerd voor de Xperia Play.

Door de 1 GHz Qualcomm processor en de Adreno graphics processor is soepel 3D mobile gaming gegarandeerd. De ontwikkeling van Android komt het mobiele gamen ook ten goede. Android 2.3 Gingerbread is zeer krachtig en uitstekend geschikt voor het spelen van games.

Sony Ericsson Xperia Play

Design

Het design van de Xperia Play is, op de gamepad na, nagenoeg hetzelfde als dat van de andere Xperia's. Dat betekent dus strak vormgegeven én beschikkend over een zeer fraai scherm. Met de Mobile Bravia Engine moet het 4 inch (480 x 854 pixels) extra scherp en helder maken.

Facebook Inside Xperia

Alle Xperia's die in 2011 (of later) verschijnen, worden voorzien van Facebook Inside Xperia, een feature die ervoor zorgt dat je niet meer om Facebook heen kan. Alles dat deelbaar kan zijn, is ook te delen op Facebook. Je muziek, agenda , foto's en in dit geval je gameresultaten; de bekende deel- en like-buttons zijn aanwezig!

Overige specs

Hoewel de nadruk van de Sony Ericsson Xperia Play primair op het gamen ligt, heeft het toestel natuurlijk ook alle eigenschappen van een normale smartphone. Snel internet, draadloos internet, een 5 megapixel camera, mp3-speler, BlueTooth, USB, het is er allemaal. Voor het rechtstreeks tonen van beelden op externe apparaten, zoals een tv, zijn bovendien HDMI en DLNA aanwezig.

De Sony Ericsson Xperia Play heeft alle eigenschappen van een goede smartphone, en combineert dat met de unieke PlayStation-integratie. Game-liefhebbers, opgelet!

In de onderstaande video zie je de eerste Playstation smartphone in actie.

Sony Ericsson Xperia Play reviews

Onze bezoekers geven de Sony Ericsson Xperia Play een gemiddelde beoordeling van 9.
Bekijk Sony Ericsson Xperia Play reviews of schrijf zelf een review.

(juli 2012)

Pluspunten:

Er tevreden over deze telefoon. Android biedt vele apps aan en het uitschuifbare gamepad werkt als een echte PSP of controller van PS3. De games zijn daarnaast goedkoop, FIFA 12 was bijvoorbeeld 3 euro. Natuurlijk is het toestel wel iets dikker en zwaarder dan reguliere smartphones, maar vind dit niet erg, zo lang ie in m'n broekzak past, vind ik het prima. Natuurlijk geen nieuwe versie van Android, maar ik heb dat persoonlijk ook niet nodig. Aanrader voor de gameliefhebber, typen doe je toch lekker op het touchscreen!

Minpunten:

Batterij is natuurlijk snel leeg, maar dat verhaal is wel bekend. Ander puntje zijn de vier knoppen onder het schem, ik had liever wat grotere touchknoppen gezien, maar dit is geen groot nadeel.
(april 2012)

Pluspunten:

perfecte game ervaring
goede camera
toetsen werken goed ook schouder toetsen
veel games
ook veel games gratis

Minpunten:

loopt heel heel soms vast

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Ericsson Xperia Play

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden