Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson Xperia Neo

Ontdek hier alles over de Sony Ericsson Xperia Neo (MT15i): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(7 reviews )
De Sony Ericsson Xperia Neo is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Sony Ericsson Xperia Neo

De Sony Ericsson Xperia Neo is een van de nieuwe Xperia-toestellen van Sony Ericsson. Net als de andere nieuwelingen draait ook de Neo op Android 2.3 Gingerbread, Google's nieuwste mobiele OS. Het toestel wordt gezien als de opvolger van de Sony Ericsson Vivaz. Opvallende eigenschappen zijn het 3.7 inch capacitive touchscreen, extra helder door Mobile Bravia Engine, een 1 GHz processor en een 8 megapixel camera.

Android

Sony Ericsson Xperia Neo

Voorganger Sony Ericsson Vivaz draaide nog op Symbian, maar de Sony Ericsson Xperia Neo heeft Android 2.3 Gingerbread als besturingssysteem. Het is duidelijk, de Japans-Zweedse alliantie heeft al zijn zinnen op de OS van Google gezet. Sony Ericsson zet Android wel volledig naar zijn eigen hand, door de eigen user interface die erover heen is gelegd. De 1 GHz processor biedt de nodige kracht om de smartphone zonder haperingen te besturen.

De aanwezigheid van Android, inmiddels 's werelds grootste OS, betekent de beschikking over meer dan 100.000 apps. In de Android Market kun je allerlei applicaties vinden om de Xperia Neo geheel naar eigen wens in te richten.

Internetten

Als er iets hoort bij een smartphone, dan is het wel snel internet. Uiteraard biedt de Xperia Neo die mogelijkheid, door HSPA te ondersteunen. HSPA biedt op dit moment de hoogste snelheid. Als je je op plek bevindt met een WiFi-hotspot, is het natuurlijk ook altijd mogelijkheid om daar gebruik van te maken.

Media

Wat betreft media biedt de Xperia Neo hetzelfde als zijn zakelijke vennoot, de Xperia Pro. En dat is dus veel! De 8 megapixel camera is daarbij de blikvanger, mede door Full HD videorecording en Exmor R. Met Exmor R zijn je foto's en video's altijd scherp, ook bij weinig licht. Al je gemaakte beelden kun je dankzij de HDMI-aansluiting makkelijk terug kijken op een groter scherm, van de tv bijvoorbeeld. Er is ook nog een tweede camera aanwezig aan de voorkant, als ook een mp3-speler en FM-radio.

Net als alle andere Xperia's uit 2011 wordt de Xperia Neo daarnaast voorzien van Facebook Inside Xperia. Deze Facebook-feature zorgt ervoor dat Facebook overal aanwezig is in je telefoon en dat je alles meteen met je vrienden kan delen. Muziek, foto's, agenda, overal duikt de like-knop op,het bijhouden van je Facebook was nog nooit zo makkelijk en leuk!

Met de Sony Ericsson Xperia Neo komt Sony Ericsson met nóg een fraai toestel met indrukwekkend specs.

Sony Ericsson Xperia Neo reviews

Onze bezoekers geven de Sony Ericsson Xperia Neo een gemiddelde beoordeling van 8,5.
Bekijk Sony Ericsson Xperia Neo reviews of schrijf zelf een review.

(augustus 2013)

Pluspunten:

mooi uiterlijk
zeer goed geluid
sony geeft in 2013 nog android-updates voor deze telefoon uit 2011 vrij
goede camera, maakt met de flitser ook goede foto's
Mooi groot schermMinpunten:

sinds de update naar google android 4.0 is hij soms erg traag met apps opstarten. Als de apps zijn geopend, werkt hij prima

weinig intern geheugen. Hiervoor had ik een samsung galaxy gio, die heeft nog minder maar 380 MB is alsnog niet erg veel.
Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn telefoon.
(december 2011)

Pluspunten:

Goed formaat
omhulsel kraakt
wilde de X Pro.....maar was het wachten spuug zat(februari 2011)
verder erg goed toestel, met leuke features.
snel

Minpunten:

batt duur(is bij alle smarts niet erg best)
glipt makelijk uit je handen(moet nog een hoesje kopen)

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Ericsson Xperia Neo

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden