Vergelijk 2.680.207 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sonim XP3300 Force reviews

Sonim XP3300 Force mobiele telefoon reviews en ervaringen van gebruikers.
(4 reviews )
De Sonim XP3300 Force is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.
4 reviews geplaatst Review schrijven
GSMinfo.nl review (november 2011) door Erik Molkenboer
De Sonim XP3300 Force is dé telefoon voor bouwvakkers, transportmedewerkers en andere zware beroepen. Het toestel is namelijk niet kapot te krijgen. In deze review neem ik deze Sonim uitgebreid onder de loep. Sonim XP3300 Force review
(juli 2014)

Pluspunten:

Aan mijn tweede XP3300 Force begonnen. Na 4 jaar met mijn eerste kwam ik erachter dat het rubber niet erg goed tegen remvloeistof kan. Laat hierdooor los, en zwelt op naar ongemakkelijke proporties.

Zelf werkzaam in een vrachtwagengarage, dus elke dag stof, trillingen, slijpstof, lasspetters (het enige waar Gorillaglas NIET tegen bestand is), en een combinati van een hoop chemische stoffen zoals motorolie, remreiniger, remvloeistof, ruitenwisservloeistof, cardanolie etc.. Al met al een degelijke telefoon, die meermalen de bodem van de smeerput heeft gezien, maar het steeds heeft overleefd.

Reden waarom ik nu een nieuwe heb aangeschaft, is dat na 4 jaar de accu toch wel slechter begon te worden, er een lichte zwarte vlek in het beeldscherm kwam na de zoveelste val, en het rubber begon los te laten.

Dikke pluspunten aan het toestel, de ZEER lange gebruiksduur van de accu (4 weken zonder op te laden, met een gemiddeld gebruik/bellen/bluetooth). Ook een gesprek te verstaan als een collega met een luchtsleutel een wiel aan het losslaan is, duidelijk display, ook afleesbaar als hij een halfuur in de zon heeft gelegen. Gedegen bescherming tegen vallen, trillingen en druk (Scherm blijft ook heel als je met dat ding in je broekzak tegen een chassisbalk aan geleund staat.) en stof/waterdichtheid van het toestel.

Minpunten:

Kan slecht connectie maken met een Parrot-Carkit, alleen via speciale instellingen zonder telefoonboek-acces etc. werkt dat ding zoals het hoort. Met een Nokia Carkit, geen problemen.

Chemicaliën zoals remvloeistof werken toch in op het kunststof en plastic, duurt wel lang voordat de effecten merkbaar zijn. Verf op de toetsen liet al sneller los, maar vanwege een moederboardswap in het eerste jaar, deze toch onder garantie vervangen gekregen( Telefoon is 1x teruggeweest voor garantie, omdat hij soms uitviel en dan weer slecht op te starten was.)

(december 2012)

Pluspunten:

de sonim is een no-nonsense toestel. ik zocht een toestel dat tegen een stootje kon en verder gewoon zijn werk moest doen.
De sonim doet het gewoon altijd. Lekker lange standby-tijd. je hoeft niet om de haverklap te laden. Ik gebruik hem zowel prive als voor mijn hobby EHBO, waarbij een goed communicatie0middel van levensbelang kan zijn.

Minpunten:

dit toestel is niet geschikt voor nl-alert. dat vind ik wel erg jammer.
(mei 2011)

Pluspunten:

Altijd Nokia gekocht, echter de laatste 6 maanden iedere keer het scherm gebarsten. Dus drie goedkope Nokia's in de prak binnen de 6 maanden.Goedkoop blijkt in mijn geval duurkoop te zijn.Drie jaar geleden een Sonim (diensttelefoon) aangeschaft op het werk. Blijkt dat de telefoon hoewel bij dagelijks gebruik door verschillende werknemers deze telefoon nog geen mankement vertoont, ook het scherm is nog geheel krasvrij. Een zeker pluspunt is de zeer harde beltoon die je kan instellen.Daarom gisteren een eigen Sonim xp3300 Force bestelt. Laat zeker nog wel weten hoe hij bevalt, of niet!

Minpunten:

Kan nog geen duidelijke minpunten aangeven,zodra ik die ervaar zal ik het niet nalaten deze te delen.

Met vriendelijke groet, Frank

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden