Vergelijk 1.947.727 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De beste smartphones voor kinderen vergelijken

Alle mobiele telefoons

Informatie over Smartphones voor kinderen

Neem je een smartphone voor kinderen, dan weet je zeker dat ze altijd bereikbaar zijn. De mobiele telefoons op deze pagina zijn goed te gebruiken voor kinderen vanaf zo’n 8 jaar.

Hoe vind ik een goede smartphone voor kinderen?

Elk kind is natuurlijk anders, maar toch zijn er een paar voorwaarden die wat ons betreft belangrijk zijn. Zo moet het toestel niet te groot zijn. Een smartphone van 6 inch is voor volwassenen al gauw te lomp, en voor kinderen helemaal onmogelijk groot. De telefoons op deze pagina zijn allemaal nog vrij handzaam. Daarnaast beschikken ze allemaal over twee camera’s, waaronder een selfiecamera. Een smartphone-ervaring is natuurlijk incompleet zonder selfies.

Ook lopen deze mobiele telefoons voor kinderen allemaal op Android. De iPhones van Apple zijn vaak erg duur, en de functionaliteit van Windows Phone is beperkt. Alle belangrijke apps zijn voor Android verkrijgbaar. Bovendien is Android erg aanpasbaar, waardoor bepaalde stukken van een toestel afgeschermd kunnen worden.

Waarom zou ik een smartphone voor mijn kind kopen?

Niet elke ouder zal zin hebben in het kopen van een dure smartphone voor de kids. Gelukkig kan een goede smartphone ook goedkoop zijn. Bovendien zijn er genoeg voordelen om er eentje in huis te halen. Een mobiele telefoon heeft bijvoorbeeld GPS. Dat zorgt er niet alleen voor dat kinderen altijd de weg naar huis kunnen vinden, maar ook dat ouders kunnen bijhouden waar de kinderen op elk moment zijn. En met WhatsApp, Facebook of Snapchat is het ook makkelijk om altijd met ze in contact te blijven, ook als ze bij vrienden of vriendinnen aan het spelen zijn.

Sommige ouders zullen misschien een simpele mobiele telefoon voor hun kinderen overwegen. Een toestel zonder touchscreen, waarmee je alleen kan bellen en sms’en. Het nadeel daarvan is echter dat ze wel erg beperkt zijn in functionaliteit. Zo is er geen GPS, meestal geen camera, en kun je er ook geen WhatsApp op gebruiken. Bovendien zijn ze tegenwoordig nauwelijks goedkoper dan een echte smartphone. Je bespaart misschien een paar tientjes, maar dan mis je wel een aantal broodnodige opties.

Hoe maak ik een smartphone kindveilig? 

Google en fabrikanten bieden daarnaast verschillende opties om verkeerd verbruik tegen te gaan. Zo kun je een limiet op het dataverbruik instellen, zodat je niet opeens een dure telefoonrekening thuis krijgt. In de Google Play Store kun je een vergrendeling op betaalde apps instellen, of een leeftijdslimiet doorvoeren. Daarnaast zijn er nog browsers die alleen toegang verlenen tot kindvriendelijke sites tenzij je een wachtwoord invoert. Zo ben je er zeker van dat je kinderen niet opeens in rare uithoeken van het internet belanden.

Lees verder / Inklappen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden