Vergelijk 2.421.700 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung i900 Omnia

Ontdek hier alles over de Samsung i900 Omnia (SGH-i900): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
De Samsung i900 Omnia is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Samsung i900 Omnia

De Samsung i900 Omnia is een uitgebreide high-end smartphone met touchscreen. De telefoon draait op Windows Mobile en ondersteunt HSDPA, UMTS en WiFi voor supersnel mobiel internet. Ook is de telefoon prima als navigatiesysteem te gebruiken dankzij de ingebouwde GPS-ontvanger. Op multimediagebied biedt de i900 onder meer een 5 megapixel camera, FM-radio en Media Player. Het interne geheugen van de GSM is maar liefst 8 GB.

Eerste impressie

De Samsung i900 Omnia komt met een oplader, headset, styluspen, een handleiding, datakabel, en software. Het design van het toestel is behoorlijk strak. Wat vooral opvalt is het grote touch screen en het geringe aantal toetsen: slechts drie. Aan de achterkant treffen we alleen de 5 megapixel camera aan.

Het scherm en het menu

De Samsung i900 Omnia heeft een groot touch screen dat goed werkt. Bediening met de vingers is echter niet ideaal: zeker voor de browser heb je echt een styluspen nodig. Helaas kan deze niet ergens in de telefoon gestopt worden, waardoor hij aan de telefoon gehangen moet worden.

Het toestel draait op Windows Mobile 6.1. Dit werkt zoals bekend prima, hoewel er geregeld geklaagd wordt over de opstarttijd en de traagheid van het menu. Ook de Internet Explorer browser is niet ideaal, maar gelukkig kun je ook de Opera-browser gebruiken. Daarentegen kun je met Windows Mobile eenvoudig externe applicaties installeren, is synchronisatie simpel en snel, en worden zeer veel bestandsformaten ondersteund.

Op het bureaublad treffen we zogeheten Widgets aan. Dit zijn snelkoppelingen naar bijvoorbeeld je browser of mediaspeler. Daarnaast is er ook een standaard menu aanwezig. Hier zie je diverse icoontjes die je met een vingerklik kunt selecteren.

De camera

De Samsung i900 beschikt over een 5 megapixel camera met flitser. Deze maakt prima foto's, mede dankzij functies als auto-focus, diverse opnamemodi, effecten en meer. Het enige wat wellicht als minpunt kan worden ervaren is de tijd die de camera nodig heeft om een foto vast te leggen. Écht spontane foto's zul je daarom niet maken, maar dit probleem is op vrijwel iedere GSM aanwezig.

Connectiviteit

Internetten op de i900 Omnia werkt via WiFi of 3G-internet. Voor de browser ben je aangewezen op internet explorer of Opera. Vooral de laatste browser is erg overzichtelijk en werkt goed. Verder is de telefoon prima inzetbaar als navigatiesysteem dankzij de GPS-ontvanger. Mocht je hem daarvoor willen gebruiken, dan is het wel raadzaam een databundel aan te schaffen.

Andere functies

De Samsung Omnia is ook prima als zakelijk mobieltje inzetbaar. De telefoon wordt geleverd met de complete Mobile Office suite, waarmee je Office bestanden kunt openen, bewerken en maken.

Ook op multimedia gebied doet de telefoon zijn werk goed. Natuurlijk is er Windows Media Player, maar ook de standaard player van Samsung. Beiden werken prima. De ondersteuning van bestanden is prima te noemen. Zo worden zelfs DivX-films ondersteund. Ook de headset is van prima kwaliteit. Het zijn zogeheten in-ear oordopjes, die je oren afsluiten voor omgevingsgeluiden.

Geheugen en accu

De Samsung i900 Omnia heeft een intern geheugen van 8 GB. Mocht je dat niet genoeg vinden, dan kun je dit geheugen uitbreiden middels een MicroSD geheugenkaart.

De maximale standby-tijd bedraagt 300 uur en de maximale beltijd 4 uur. Bij een frequent gebruik van de telefoon moet je de telefoon ongeveer om de twee dagen opladen.

Ten slotte nog een filmpje.

Samsung i900 Omnia reviews

Onze bezoekers geven de Samsung i900 Omnia een gemiddelde beoordeling van 7,4.
Bekijk Samsung i900 Omnia reviews of schrijf zelf een review.

(april 2011)

Pluspunten:

-snel internet
-groot scherm
-gps
-5mege camera

Minpunten:

-accu gaat snel leeg
(november 2010)

Pluspunten:

Het grote beeld maakt internetten heel makkelijk, ook het touchscreen werkt goed dus echt ideaal om te surfen.

Minpunten:

Start niet zo snel op.

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung i900 Omnia

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden