Vergelijk 3.064.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Google Nexus S

Ontdek hier alles over de Samsung Google Nexus S (GT-i9023): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Samsung Google Nexus S is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Samsung Google Nexus S

De Samsung Google Nexus S is op papier de opvolger van de HTC Google Nexus One. In feite is het echter de verbeterde versie van de Samsung Galaxy S. Voornaamste veranderingen zijn het uiterlijk en het platform. De Nexus S heeft namelijk een licht gebogen vormgeving en draait daarnaast op Android 2.3 Gingerbread. Deze twee aanpassingen verbeteren het gebruikersgemak, die al zeer goed was. Het lijkt er dus op dat Google een goede slag heeft geslagen door een samenwerking met Samsung aan te gaan .

Uiterlijke kenmerken

Wat het eerst opvalt is het gebogen ontwerp van de Nexus S. Er is gekozen voor dit ontwerp omdat gebruik met één hand dan nog makkelijker gaat. Het touchscreen reageert dan namelijk beter op jouw vingerbewegingen, waardoor het gebruik van allerlei diensten makkelijker zal gaan.

Het touchscreen waar het hier om gaat is 4 inch groot en is een zogenaamd Super AMOLED scherm. Dit display heeft als voordeel tegenover andere schermen dat het beeld helderder wordt weergegeven. Afbeeldingen, video's en ook webpagina's zullen in de hoogste kwaliteit in beeld worden gebracht. Ook omdat de resolutie zeer hoog is (480 x 800 pixels) en er 16 miljoen kleuren getoond kunnen worden.

Android 2.3

Dit veelzijdige platform heeft vele voordelen ten opzichte van oudere Android versies. Allereerst zal de accu lang meegaan. Het besturingssyteem werkt namelijk zodanig efficiënt dat de batterij gespaard wordt en in standby-stand maar liefst 713 uur vol blijft. Daarnaast is het interface verbeterd. De indeling van onder andere de vele applicaties die je kunt downloaden op de Android Market krijgen daardoor een plekje die jou het beste uitkomt. Deze applicaties zorgen er ook voor dat jij je smartphone kunt personaliseren en vele gratis en betaalde diensten en games kunt downloaden.

Een andere technologie die nieuw is, wordt Near Field Communication genoemd. Deze techniek zorgt voor de mogelijkheid om data te wisselen tussen jouw Nexus S en een ander apparaat op korte afstand. Hierbij gaat het vooral om mobiele betalingen, toegangscontroles en identificatie. Google gaat naar verwachting veel investeren in deze technologie. Heel handig als je snel wilt betalen of haast hebt bij toegangscontroles.

FunctiesSamsung Nexus S

Naast alle nieuwtjes die de Samsung Nexus S in zich heeft, zijn er natuurlijk ook enkele basis-functies geïntegreerd. Met de 5 MP camera inclusief LED-flits die in HD-kwaliteit kan filmen, is niks mis en ook het 16 GB intern geheugen is natuurlijk een mooie toevoeging. Verder zit er een krachtige 1 GHz ARM processor in en worden alle netwerken uiteraard ondersteund.

Het ontbreken van de FM-radio wordt gedeeltelijk opgevangen door de aanwezige MP3-speler die je van de nodige deuntjes voorziet. Ook belangrijk in deze tijd zijn sociale netwerken. Zoals een moderne smartphone betaamt, is er sociale netwerkintegratie aanwezig. Zo blijf je continu op de hoogte van de mensen die er voor jou toe doen.

De redactie van GSMinfo.nl is zeer lovend over deze smartphone. De Galaxy S was al een topper maar deze Samsung Nexus S doet hier nog een schepje bovenop. De verbeteringen zullen het gebruikersgemak namelijk verbeteren en bieden jou een veelzijdige smartphone van hoge kwaliteit.

Samsung Google Nexus S reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Google Nexus S een gemiddelde beoordeling van 10.
Bekijk Samsung Google Nexus S reviews of schrijf zelf een review.

(augustus 2014)

Pluspunten:

Heb deze telefoon al vanaf het begin dat hij der was, en ik heb nog nooit zon fijne toestel meegemaakt. Hij is gemakkelijk en heb hem nog steeds en doet het nog prima. De accu begint nu pas wat minder te worden maar mag ook wel na 4 jaar ongeveer.

Minpunten:

Geen ledlichtjes melding in te stellen bij bijv bericht dat vind ik jammer

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Google Nexus S

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden