Vergelijk 2.456.087 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Z Flip 5G

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Z Flip 5G: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy Z Flip 5G

De Samsung Galaxy Z Flip 5G is de opvolger van de Galazy Z Flip. Samsung heeft overigens niet alleen 5G aan de klaptelefoon toegevoegd, maar ook een geheel nieuwe chipset in het toestel geflipt. Ditmaal is er een Snapdragon 865+-chipset aanwezig, die wordt bijgestaan door 8GB aan werrkgeheugen. De oude Z Flip was al niet langzaam, maar bij de Z Flip 5G krijg je werkelijk het beste dat er op dit moment leverbaar is.

Het meest opvallende aan de Galaxy Z Flip 5G is natuurlijk de behuizing. Samsung heeft de buigbaarheid van het scherm gebruikt om de telefoon compacter te maken. Dat betekent dat je een telefoon met een 6.7 inch beeldscherm krijgt in een behuizing die slechts 87 bij 74mm meet. Uitgeklapt is het toestel uiteraard wat groter, maar dat is niet de manier waarop je de Z Flip 5G in je zak gaat doen natuurlijk.

Belangrijkste Samsung Galaxy Z Flip 5G specificaties

  • 6,7 inch Foldable Dynamic AMOLED, 1,1 inch Super AMOLED op de buitenkant
  • Snapdragon 865+-chipset, bijgestaan door 8GB werkgeheugen
  • 256GB opslaggeheugen, niet uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Android 10 met One UI
  • Dubbele 12-megapixelcamera, 10-megapixelselfiecamera
  • 3300 mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Samsung Galaxy Z Flip 5G

Waar de smartphones tegenwoordig steeds meer op semi-draagbare tablets beginnen te lijken biedt de Samsung Galaxy Z Flip 5G een oplossing voor steeds minder mobiel wordende smartphones. Naast dat het er superstrak uitziet is het dubbelvouwen van dit toestel ook nog eens erg handig. Het scherm aan de buitenkant kun je gebruiken om je meldingen te bekijken en om in de vluggigheid een foto te maken zonder het toestel helemaal open te klappen.

De Snapdragon 865+-chipset in de Samsung Galaxy Z Flip 5G is bloedsnel. Je zult met dit toestel niet gauw merken dat er iets afremt. Games zullen soepel draaien en foto's worden snel en efficiënt verwerkt. Hetzelfde geldt voor video met een hoge kwaliteit. Als klap op de vuurpijl is de chipset ook nog eens uitgerust met een 5G-modem waardoor je in de toekomst razendsnel mobiel internet gebruiken, mits je abonnement dit toestaat uiteraard.

Minpunten van de Samsung Galaxy Z Flip 5G

Het nadeel van een vouwbare behuizing is dat er wat minder ruimte is voor onderdelen in het toestel. Zo is de ontbrekende ruimte voornamelijk ten koste gegaan van de accucapaciteit. Met 3300 mAh is de accu kleiner dan van de gemiddelde smartphone. Als je veel gebruik maakt van het kleinere scherm aan de buitenkant om de tijd te checken of te zien wat voor berichten je ontvangen hebt zul je het echter wel een dag volhouden. Dat de Z Flip 5G is uitgerust met twee AMOLED-schermen helpt ook wat stroom besparen.

Samsung Galaxy Z Flip 5G reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy Z Flip 5G review.

Tip: Vergelijk Samsung Galaxy Z Flip 5G prijzen met abonnement vanaf € 42,00

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Z Flip 5G

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden