Vergelijk 2.374.312 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Y Pro Duos

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Y Pro Duos (B5512): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(2 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Samsung Galaxy Y Pro Duos accessoires.

Informatie over de Samsung Galaxy Y Pro Duos

De Samsung Galaxy Y Pro Duos is een dual SIM-variant van de Galaxy Y Pro, die in Nederland verkocht wordt als de Samsung Galaxy TXT. Daarom wordt dit toestel bij sommige winkels ook wel Galaxy TXT Duosim genoemd.

Het is een goedkope Android-smartphone met een QWERTY-toetsenbord en een touchscreen. De Galaxy TXT draait op Android 2.3 Gingerbread, heeft een 883 MHz processor, snel internet, socialmedia-integratie en een 3,15 megapixel camera. Zo biedt de smartphone een uitgebreide set eigenschappen voor een aantrekkelijke prijs. Tegelijkertijd met deze Y Pro Duos werd ook de Samsung Galaxy Y Duos (een versie van dit toestel zonder toetsenbord) aangekondigd.

Belangrijkste kenmerken

  • Dual SIM-functie: gebruik twee SIM-kaarten tegelijk!
  • Volledig QWERTY-toetsenbord
  • Voorzien van handige ThinkFree Mobile Office apps, zodat je overal bij je documenten kan
  • Touchscreen van 2,6 inch voor snellere menunavigatie

Voor wie is de Samsung Galaxy Y Pro Duos?

De Galaxy Y Pro Duos is een telefoon die gericht is op jongeren. De Nederlandse jeugd is daarbij niet toevallig gek op volledige toetsenborden. Een dergelijk keypad vergemakkelijkt en versnelt het typen namelijk. Daarnaast is het touchscreen een voordeel bij het spelen van games zoals Angry Birds. De dual SIM-functie van deze Duos is erg handig als je regelmatig met verschillende SIM-kaarten bezig bent.

Pluspunten van de Galaxy Y Pro Duos

Snel typen met het QWERTY-toetsenbord en tegelijkertijd makkelijk navigeren met het touchscreen, dat is het grote pluspunt van de Y Pro Duos. Daarnaast is een groot voordeel dat je in de Android Market een enorme hoeveelheid apps kan downloaden: WhatsApp om gratis berichten te sturen naar je vrienden, maar ook games. De keuze is bijna eindeloos. Ook zijn sociale netwerken gemakkelijk te integreren zodat je niet alleen op de hoogte blijft van vrienden via Whatsapp, maar ook via Facebook, Twitter en Hyves.

De Duos-editie heeft ten opzichte van de Galaxy TXT enkele kleine verbeteringen, met als grootste de toevoeging van een dual SIM-functie.  Dat betekent dat je twee SIM-kaarten tegelijk in je smartphone kunt hebben zitten. Handig als je bijvoorbeeld aparte SIM-kaarten hebt voor prive en werk.

Minpunten van de Galaxy Y Pro Duos

De combinatie van een toetsenbord met een touchscreen is natuurlijk mooi, maar het gevolg is wel dat het scherm slechts 2.6 inch groot is. Video's bekijken is dan minder overweldigend dan op een groter scherm, zoals van de Samsung Galaxy Y. Ook is de processor (883 Mhz) niet heel indrukwekkend, wat direct gevolgen heeft voor de snelheid van het toestel.

Samsung Galaxy Y Pro Duos reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Galaxy Y Pro Duos een gemiddelde beoordeling van 4,5.
Bekijk Samsung Galaxy Y Pro Duos reviews of schrijf zelf een review.

(augustus 2013)

Pluspunten:

- Compact model
- Qwerty toetsenbord
- Dualsim!
- Eenvoudige bediening via touchscreen, of toetsenbord
- Prima stand-by tijd
- Geheugen uitbreidbaar met SD kaart
- Eenvoudige telefoon voor bellen, sms, whatsapp en maps

Minpunten:

- Beperkt geheugen, kan niet veel extra apps installeren
- Stand-by tijd is beperkt door dualsim technologie
(juli 2013)

Pluspunten:

Helemaal NIKS!

Minpunten:

Het is een slechte telefoon. het geld dat je hiervoor moet betalen is het echt niet waard. hij valt constant uit en loopt heel vaak vast. hij start vanzelf opeens opnieuw op terwijl hij bijvoorbeeld gewoon op de bank ligt. heel vreemd. Op dit moment doet de galerij het bij mij niet meer. ik kan dus wel foto's maken, maar deze niet zien. Mijn aanraden: Koop deze telefoon niet!

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Y Pro Duos

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden