Vergelijk 2.683.698 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Y 2 Duos

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Y 2 Duos (S6102): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Samsung Galaxy Y 2 Duos accessoires.

Informatie over de Samsung Galaxy Y 2 Duos

De Samsung Galaxy Y 2 Duos is een goedkope Android-smartphone met dual SIM-functie, die voornamelijk op zakelijke klanten is gericht. Dat is voornamelijk vanwege de 'active Dual-SIM' functie, die ervoor zorgt dat je nooit meer met twee telefoons in je zak hoeft rond te lopen. Zo kan je gemakkelijk je zakelijke nummer en je privé nummer tegelijk gebruiken.

Belangrijkste kenmerken

  • Dual SIM: gebruik twee SIM-kaarten tegelijkertijd!
  • Voorzien van Social Hub: makkelijk je vrienden volgen
  • Loopt op Android 2.3: Toegang tot duizenden gratis en betaalde apps
  • Voor weinig geld toch een smartphone met veel functies

Samsung Galaxy Y 2 DuosVoor wie is de Samsung Galaxy Y 2 Duos?

Ben je op zoek naar een smartphone met dual SIM-functie, en wil je op beide nummers tegelijkertijd bereikbaar zijn, dan is de Samsung Galaxy Y Duos ideaal voor jou. Je kunt nog altijd rekenen op het gebruiksgemak dat je gewend bent van Samsung's Galaxy-toestellen en de duizenden apps die je via de Android Marketplace kunt krijgen, en je betaalt er relatief weinig voor.

Pluspunten van de Samsung Galaxy Y 2 Duos

Als je de pluspunten van de Galaxy Y 2 Duos heel compact zou moeten samenvatten: lage prijs, veel functies. De S6102 loopt op Android 2.3 Gingerbread, wat betekent dat je toegang hebt tot een flink aantal meegeleverd handige applicaties zoals Maps en Gmail, maar óók tot de duizenden apps die je gratis of tegen betaling kunt downloaden via de Android Market. Daarnaast heeft Samsung er enkele eigen handige applicaties bijgedaan; zo heb je via de Social Hub snel en simpel op een rijtje waar je Facebook- en Twitter-vrienden mee bezig zijn.

Samsung Galaxy Y 2 Duos witDe 2 Duos-editie heeft ten opzichte van de gewone Galaxy Y enkele kleine verbeteringen. De accu is iets groter geworden, de camera net wat beter, en dual SIM is toegevoegd. Dat betekent dat je twee SIM-kaarten tegelijk in je toestel kunt stoppen én gebruiken, handig als je bijvoorbeeld aparte SIM-kaarten hebt voor werk en privé maar wel op beiden bereikbaar wil zijn.

Minpunten van de Samsung Galaxy Y 2 Duos

Een lagere prijs dan andere smartphones betekent natuurlijk ook dat de specificaties van de Galaxy Y  2 Duos toch nét wat minder zijn. De processor, een single-core 832 MHz, is minder sterk dan bijvoorbeeld de machtige dual-core die in de Samsung Galaxy S II zit. Dat betekent dat je een wat minder groot aantal applicaties tegelijkertijd open kunt hebben staan om te multitasken. Daarnaast betekent een dual SIM-functie een net wat hogere prijs, dus mocht je aan een enkele SIM-kaart genoeg hebben, ga dan gewoon voor de Galaxy Y.

Samsung Galaxy Y 2 Duos reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Galaxy Y 2 Duos een gemiddelde beoordeling van 6.
Bekijk Samsung Galaxy Y 2 Duos reviews of schrijf zelf een review.

(december 2013)

Pluspunten:

Je kan er twee simkaarten insteken en daarmee is het ook gezegd.

Minpunten:

Regelmatig dien je hem volledig uit te schakelen, als je nog gesprekken wenst te ontvangen. Soms stopt hij midden in het gesprek, zonder enige reden. Geheugen is een GROOT probleem. Je kan de meeste apps meestal niet plaatsen op je memorykaart. Internet (zowel WIFI als GPRS zijn behoorlijk traag.
We hebben met drie collega's deze gsm gekocht en hebben alle drie dezelfde problemen. Ik ben blij als ik een nieuwe mag kopen, maar het zal geen Samsung meer zijn.
(juli 2012)

Pluspunten:

Ideaal, en eigenlijk onmisbaar als je zakelijk en prive bereikbaar wilt zijn. Gesprekken kunnen via beide lijnen binnenkomen, en het kiezen van de uitgaande lijn is duidelijk, eenvoudig en snel. Er zijn extra instellingen om binnenkomende gesprekken op een lijn toe te staan terwijl je op de andere in gesprek bent, en er zijn nog "veel" andere instellingen.
Het is een normaal android toestel, met extra sim en met alle mogelijkheden de twee sims te controleren en te besturen. Even logisch nadenken als je android tools installeert: die kunnen wel eens een probleem hebben met twee sim kaarten.

Minpunten:

De batterij. Met wifi, met of zonder bluetooth, en met twee sim kaarten moet er elke dag even opgeladen worden.
Even logisch nadenken als je android tools installeert: die kunnen wel eens een probleem hebben met twee sim kaarten. Netwerktoegang is geen enkel probleem, maar sim-specifieke tools zouden in de war kunnen raken (ik heb zulke tools overigens nog niet gevonden, voor mij is de standaard toolkit genoeg).

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Y 2 Duos

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden