Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition

De Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition is een stevige smartphone die op de meest recente versie van Android loopt. Deze mobiele telefoon is waterdicht, en bovendien schokbestendig. Door de IP67-certificatie en de MIL-STD 810G garantie ben je met de Xcover 3 verzekerd een van de stevigste smartphones op de markt. Dat maakt de deze opvolger van de  Galaxy Xcover 2  niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor een weekendje in de wildernis of bij watergerelateerde activiteiten.

Belangrijkste Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition specificaties

  • 4,5 inch scherm met resolutie van 480x800 pixels
  • 1,2 GHz quad-core processor, 1,5 GB werkgeheugen
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met Samsung TouchWiz
  • Onderwatercamera van 5 megapixel achterop, 2 megapixelcamera voorop
  • 8 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • IP67-certificatie: werkt gegarandeerd 30 minuten in water van maximaal 1 meter diep
  • Voldoet aan MIL-STD 810G standaard: bestand tegen stof, water, regen, trillingen en schokken

Samsung Galaxy Xcover 3

Voor wie is de Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition?

Smartphones worden de laatste jaren alsmaar dunner en meer luxe, maar dat doet de stevigheid van de smartphone geen goed. Leuk hoor, zo'n smartphone met een glazen achterkant, maar als je het toestel ook maar één keer verkeerd aankijkt zit er een barst in. De Samsung Galaxy Xcover 3 heeft daar gelukkig niet zo'n last van. Dat heeft alles te maken met de stevige behuizing.

Deze smartphone heeft een ontzettend stevig design. Stof en water is geen daardoor enkel probleem, en ook een val is niet zomaar einde oefening dankzij de stevige materialen die Samsung gebruikt. Heb je een actief leven en zoek je een smartphone met enige mogelijkheden, die daar op voorbereid is, dan zit je met de Galaxy Xcover 3 Value Edition goed.

Pluspunten van de Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition

Het belangrijkste voordeel van de Galaxy Xcover 3 ten opzichte van andere smartphones is natuurlijk die stevigheid. Je kunt de Xcover 3 onder de douche gebruiken, van de tafel laten vallen, of meenemen op een wilde kampeervakantie. Het zou allemaal geen probleem moeten zijn. De IP67-certificatie garandeert dat het toestel het een half uur overleeft in water van een meter diep. En de MIL-STD 810G vertelt je dat dit een schokbestendige smartphone is die echt wel tegen een stootje kan.

Dat betekent echter niet dat dit zomaar een telefoon voor bouwvakkers is met weinig functionaliteit. De Xcover 3 VE is ook nog een echte smartphone. Voorzien van een redelijk groot scherm, een hele krachtige processor, en goede camera's voorop en achterop. En omdat de Xcover 3 VE op de meest recente versie van Android loopt heb je toegang tot de Google Play Store en de twee miljoen apps en games die je daarmee kunt downloaden. Dat is nog eens een uitbreiding van de functionaliteit.

Bovendien zijn er speciale aanpassingen gemaakt die de Xcover 3 VE op elke situatie voorbereidt. Zo heeft het toestel fysieke knoppen voor het homescreen en de camera. Dat moet ook wel als je de Xcover 3 VE onderwater wil gebruiken, want een touchscreen werkt helaas niet in het zwembad. Dankzij de fysieke cameraknop kun je gelukkig nog steeds fotograferen en filmen onderwater.

Minpunten van de Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition

Om ervoor te zorgen dat de Galaxy Xcover 3 Value Edition tegen een stootje kan heeft Samsung wel wat aanpassingen aan het design moeten maken. Smartphones worden de laatste jaren alleen maar dunner, maar dat zat er voor de Xcover 3 niet in. Dit toestel heeft een dikte van 10 millimeter, terwijl veel toestellen een flinke klap dunner zijn. Het is maar een klein verschil, maar als strak design voor jou belangrijk is dan staat de Xcover 3 VE vermoedelijk niet bovenaan je lijstje. 

Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition reviews of schrijf zelf een review.

(november 2017)

Pluspunten:

Makkelijk te bedienen telefoon met goed te bedienen knoppen. Beeldscherm is groot genoeg, om goed te kunnen lezen.

Minpunten:

De opslag van 8Gb is wat aan de magere kant, hij loopt daardoor wel wat snel vol [vast]

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Xcover 3 Value Edition

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden