Vergelijk 2.473.888 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Xcover

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Xcover (S5690): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
De Samsung Galaxy Xcover is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Samsung Galaxy Xcover

De Samsung Galaxy Xcover is een ruige smartphone. Het is de eerste smartphone van Samsung die over een IP-67 certificaat beschikt en daarmee bestendig is tegen stof en water. Een 'normale' Xcover-telefoon was er al wel: Samsung B2710 Xcover 271. Buiten de extra bescherming is de Galaxy Xcover een typische Galaxy-smartphone: er is Android 2.3 Gingerbread, snel internet en een 3.2 megapixel camera.

Samsung Galaxy XcoverIP-67: Waterdicht en stofbestendig

Met zijn IP-67 certificaat uitermate geschikt voor ruige types, of voor mensen die werkzaam zijn in natte of stoffige gebieden, zoals bouwvakkers. Door de X-coverlaag is de smartphone helemaal waterpoof: leg de Galaxy Xcover een half uurtje in een plas water en hij doet het gewoon nog. Dieper dan 1 meter mag de plas daarbij niet zijn, dan gaat het wel mis. Stof en modder zijn ook geen probleem voor deze robuuste jongen. Dus je ziet je Galaxy Xcover als op het plaatje hiernaast, dan weet je dat je goed zit.

Android 2.3 Gingerbread

Het is goed nieuws dat nu ook smartphones extra bescherming meekrijgen en dat de robuustheid niet langer alleen is voorbehouden aan simpele telefoons. De Galaxy Xcover biedt dan ook tal van mogelijkheden, die grotendeels worden mogelijk gemaakt door besturingssysteem Android 2.3 Gingerbread. De gebruiksvriendelijke OS is overzichtelijk, naar eigen inzicht aan te passen en biedt toegang tot honderdduizenden applicaties in de Android Market. Bovendien heb je automatisch toegang tot zaken als Google Maps, Gmail, YouTube en Facebook.

Andere eigenschappen

Zoals gezegd is de Galaxy Xcover een typische Galaxy-smartphone. En dat betekent: veel goede eigenschappen. Het toestel is door de 800 MHz processor vrij krachtig en de aanwezigheid van 3G-internet en WiFi is een groot voordeel. Zo ben je altijd online, mét een puike snelheid. Foto's en video's maak je met de 3.2 megapixel camera.

De Samsung Galaxy Xcover is zodoende gewoon een hele goede smartphone, maar dan wel in een extreem stevig jasje. Dus bevind jij je veelvuldig op plekken die wat extra telefoonbescherming vereisen, maar wil je wel een prima smartphone, dan is de Galaxy Xcover een uitstekende keuze.

Samsung Galaxy Xcover reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Galaxy Xcover een gemiddelde beoordeling van 5,2.
Bekijk Samsung Galaxy Xcover reviews of schrijf zelf een review.

(januari 2014)

Pluspunten:

Niks

Minpunten:

Dit toestel blijft maar updates zoeken die er niet op komen
Omdat het geheugen te klein is.
Ook na het bellen gaat hij niet uit. Ik koop gauw een ander
(januari 2013)

Minpunten:

Ze schrijven over de xcover day het scherm zo gehard is en bestendig nou dag 2 een keer uit handen gevallen op straat en 2 diepe krassen in glas geweldig dus dat glas.
Geheugen intern 2x niks zit nu al in problemen met updaten geeft aan te weinig geheugen intern.
Verder snel leeg binnen 2 dagen en zo min mogelijk aan staan dus alleen wifi en geluid en scherm end minimaal.
Nee voor mij zo snel mogelijk een ander sorry.

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Xcover

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden