Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Tab 16GB

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Tab 16GB (P1000): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Samsung Galaxy Tab 16GB is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Samsung Galaxy Tab 16GB

De Samsung P1000 Galaxy Tab 16 GB is een tablet waarmee gebeld kan worden, een combinatie die tot dusver nog niet getoond is. Samsung levert ons hier een kruising tussen een smartphone en een laptop en de concurrentie met de iPad wordt aangegaan. De Samsung Galaxy Tab heeft Android 2.2 als besturingssysteem, een 7 inch touchscreen en een hele lading extra's. Naast deze 16 GB variant is er ook de Samsung Galaxy Tab 32GB en inmiddels een 10.1 inch versie: de Samsung Galaxy Tab 10.1.

Uiterlijk

Het meest opvallende van de Samsung Galaxy Tab is natuurlijk het 7 inch grote touchscreen, met een resolutie van 600 x 1024 pixels. Het scherm wordt omgeven door een zwarte lijst, terwijl de achterkant van het apparaat een witte kleur heeft. De omtrek van de tab is 19 bij 12 centimeter, maar is niet veel dikker dan een gemiddelde smartphone (12 millimeter).

Deze afmetingen zorgen niet voor onhandig gebruik, omdat het toestel precies in je hand past. Bovendien weegt de tab slechts 380 gram, wat de gebruiksvriendelijkheid ook ten goede komt.

Samsung Galaxy Tab

Android

De Samsung Galaxy Tab mag dan iets totaal nieuws zijn, voor Android is het ook de eerste keer dat het als besturingsysteem voor een tablet dient. Een verbazingwekkende combinatie is het niet, want de populairste OS van het moment past natuurlijk perfect bij een revolutionair apparaat. Android 2.2 is ook nog eens een stuk sneller dan haar voorganger en wordt ondersteund door een zeer sterke 1 GHz processor.

Dankzij Android is de Samsung Galaxy Tab verzekerd van een aantal handige extraatjes. Sociale netwerk-integratie voor Facebook en Twitter is aanwezig, programma's als Google Maps en Picasa zijn van de partij en daarnaast is er nog de Android Market, voor allerlei handige en fijne applicaties.

Samsung Galaxy Tab

Multimedia

De Samsung Galaxy Tab is een echt multimediabeest, of zoals Samsung hetzelf zegt; 'smart media device'. Natuurlijk kun je snel internetten, dankzij enerzijds UMTS, HSDPA en HSUPA en anderzijds WiFi, maar met een 7 inch scherm is video's kijken misschien wel het meest interessant. Het is mogelijk om in HD-kwaliteit al je favoriete films en series te bekijken. En dat zeven uur aan een stuk, dankzij de Lithium-ion batterij. De tablet beschikt bovendien over 32 GB aan geheugen, wat betekent dat je ook genoeg ruimte hebt om al je media op te slaan. Maar online video's kijken kan natuurlijk ook, middels de aanwezigheid van Flash en de speciale YouTube-applicatie.

Naast de centrale functie van beeld is muziek luisteren uiteraard ook een optie met deze tab. Tevens zijn er twee camera's aanwezig. Aan de achterkant een, enigszins tegenvallende, 3.2 megapixel camera en aan de voorkant een 1.3 megapixel camera, geschikt voor videocalls. Een E-Reader functie is ook aan boord.

Tot slot, de reden dat deze tablet op GSMinfo wordt besproken: de belfunctie! Een zeer slimme zet van Samsung, waardoor de Samsung Galaxy Tab helemaal een grote bedreiging voor de iPad kan gaan vormen, aangezien daarmee niet gebeld kan worden. De Samsung Galaxy Tab is hoe dan ook een zeer interessante, uitgebreide gadget, waarmee zowel een telefoon als een laptop overbodig worden.

Samsung Galaxy Tab 16GB reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy Tab 16GB review.

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Tab 16GB

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden