Vergelijk 2.508.634 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Tab 10.1

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Tab 10.1 (Galaxy Tab 2 P7100): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Samsung Galaxy Tab 10.1 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Samsung Galaxy Tab 10.1

De Samsung Galaxy Tab 10.1 is de grootste tablet in het assortiment van Samsung. De Tab 10.1 draait op Android 3.0 Honeycomb en de 1 Ghz processor die de gadget aan boord heeft, zorgt ervoor dat het apparaat zeer krachtig is. Een ander sterk punt van deze tablet is het formaat, de Galaxy Tab 10.1 is namelijk slechts 8.6 mm dik en weegt maar 575 gram. Reizen met deze Tab is dus geen enkel probleem. Mocht je de Tab 10.1 toch iets te groot vinden, dan kan je altijd nog voor één van zijn kleinere broertjes gaan. De eerste Galaxy Tab (P1000) heeft namelijk een 7 inch scherm terwijl het middelste familielid, de Samsung Galaxy Tab 8.9, een 8.9" touchscreen heeft. Voordeel van een groot scherm is de overzichtelijkheid en de ruimere keuze om het interface in te delen.

Design

Het design van de Galaxy Tab 10.1 is uniek. Samen met zijn kleine broertje Tab 8.9 zijn zij namelijk extreem dunne tablets. Met een dikte van 8.6 mm verslaat men onder andere de iPad 2 en BlackBerry Playbook. Dit maakt deze Galaxy Tab natuurlijk enorm fijn werken. Bijkomend voordeel is het gewicht, deze is slecht 595 gram. Ook op dit gebied verslaat de Tab hun concurrenten.

Het scherm is als gezegd 10.1" groot, deze tablet mag dan ook als relatief fors beschouwd worden. De rand rondom het display maakt de gadget 246 x 170 x 9 mm groot. Het scherm is dus vrij groot maar ook zeer hoogwaardig. De resolutie is namelijk 1280 x 800 pixels en er kunnen 16 miljoen kleuren getoond worden. Hoe groot het display dus ook is, de beelden zullen haarscherp weergegeven worden.

Gerbuiksvriendelijkheid

Gerbuiksvriendelijkheid is een term die hoog in het vaandel stond in de ontwikkeling van deze Galaxy Tab. Algemeen bekend is dat Android een hoogwaardig besturingssysteem is. De versie die op deze tablet te vinden is, is 3.0 Honeycomb. Deze is speciaal voor Tablets ontworpen en dit is te merken ook. Zeer gemakkelijk in gebruik en daarnaast zeer effectief. De vele apps die de Android Market aanbiedt, geven jou de mogelijkheid om je eigen draai te geven aan deze tablet.Samsung Tab 10.1

Maar ook Samsung draagt haar steentje bij aan het interface middels TouchWiz UX. Het homescreen is eigenlijk in zijn geheel te personaliseren. Het is dan ook zeer fijn werken met deze technologie omdat het naar eigen smaak is in te richten. Onderaan bevindt zich een Mini Apps Tray. Hier kun je veelgebruikte toepassingen kwijt die je vanuit die balk direct kunt activeren. Echter, een interface is niets waard zonder fatsoenlijke processor. De 1 Ghz processor die de Tab 10.1 aan boord heeft, garandeert een enorme snelheid zodat je geduld nooit op de proef wordt gesteld.

Overige eigenschappen

Vanzelfsprekend zijn alle basiseigenschappen ook present. Hierbij kun je denken aan de MP3-speler, FM-radio en camera. Van laatstgenoemde optie zijn er zelfs twee aanwezig. Aan de achterzijde bevindt zich een 3MP camera en aan de voorzijde is een 2MP camera aanwezig. Die aan de voorzijde is vooral te gebruiken om te videobellen.

Een andere leuke eigenschap is The Entertainment Hub. De Readers Hub en Music Hub zorgen er namelijk voor dat je beschikking hebt over miljoenen boeken, duizenden kranten/magazines en vele muzieknummers. Social Hub zorgt er dan weer voor dat alle gebeurtenissen, afspraken, contacten etc binnen één enkel beeld tevoorschijn komen.

Opsommend kunnen we niet anders dan concluderen dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 een tablet is waar je 'u' tegen zegt. Zeer compleet en een zeer makkelijk mee te nemen!

Samsung Galaxy Tab 10.1 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy Tab 10.1 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Tab 10.1

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden