Vergelijk 2.623.179 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S20 Ultra

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy S20 Ultra: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy S20 Ultra

De Samsung Galaxy S20 Ultra is de grootste unit in het rijtje S20-toestellen in het jaar 2020. De S20 Ultra laat niets te wensen over, behalve misschien een broek met grotere zakken. De Kolossus van Zuid-Korea is uitgerust met alle snufjes die je maar zou willen in een smartphone in 2020. Het toestel is draadloos oplaadbaar en ook snel oplaadbaar, helaas niet tegelijkertijd. Wat vooral veel indruk maakt is de enroem batterij aan camera's op de achterkant, al mag de enorme batterij er ook zijn.

De S20 Ultra is voorzien van een erg groot Super AMOLED-beeldscherm met een diagonaal van 6,9 inch. Verder heeft de S20 Ultra meer dan genoeg werkgeheugen om jaren mee te gaan zonder dat je te weinig zult hebben. Opslaggeheugen begint in het geval van de S20 Ultra bij 128GB, maar je kunt ook voor 5612GB gaan. Dan ben je in eerste instantie misschien wat meer geld kwijt, maar je kunt veel langer met je telefoon vooruit en dan hoef je ook geen sd-kaartjes te kopen, hoewel dat wel een mogelijkheid is in de S20 Ultra.

Belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy S20 Ultra

  • 6,9 inch Super AMOLED-paneel, 120Hz verversingssnelheid
  • Exynos 990-processor, bijgestaan door 12GB werkgeheugen
  • 108-megapixelsensor, geholpen door een 12- en een 48-megapixelcamera, 4--megapixelselfiecamera
  • Draait op Android 10 met Samsungs One UI 2.0
  • Vanaf 128GB opslaggeheugen, 12GB of 16GB werkgeheugen
  • Accucapaciteit van 5000 mAh

Pluspunten van de Samsung Galaxy S20 Ultra

Er zijn bijzonder veel pluspunten aan te wijzen voor de Samsung Galaxy S20 ultra. Zo heeft het toestel bijvoorbeeld een erg mooi en ook krachtig beeldscherm. Dan hebben we nog niet eens benoemd dat het gigantisch is. Het 6,9 inch beeldscherm van de S20 Ultra heeft een hoge resolutie en geeft kleuren heel mooi weer dankzij de Super AMOLED technologie. Het beeldscherm ververst zich met 120Hz, iedere 120ste van een seconde worden de pixels opnieuw belicht om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te tonen. Tijdens het gamen heb je daar veel plezier van, maar ook zeker wanneer je door je feeds aan het scrollen bent.

De Galaxy S20 Ultra heeft veel power nodig om alle content mooi en snel op dat beeldscherm te krijgen. Daar heeft Samsung rekening meegehouden. De S20 Ultra draait op een razendsnelle processor van Samsung zelf; de Exynos 990. Daarnaast heeft de Ultra ook nog eens 12GB LPDDR5 geheugen. Daarmee kun je fors multitasken, zeker gezien het sneller en meer werkgeheugen is dan de gemiddelde laptop. Al die rekenkracht moet ook van stroom worden voorzien en dat is bij de S20 Ultra goed geregeld door een accu met een capaciteit van maar liefst 5000 mAh.

Minpunten van de Samsung Galaxy S20 Ultra

We zullen niet meer zeuren over het ontbreken van een hoofdtelefoonaansluiting, maar er is nog meer niet helemaal prettig aan de Samsung Galaxy S20 Ultra. Wat we dan bedoelen is de prijs. Uiteraard is de S20 Ultra het beste van het beste wat Samsung momenteel levert, maar bij de lancering begint de prijs pas bij 1349 euro. Dat is flink, en dat is de versie met 128GB opslaggeheugen, Wanneer je voor 512GB gaat, ben je 1549 euro kwijt. We doen tegenwoordig echter wel alles met onze smartphones en beter dan de S20 Ultra zul je niet gauw tegenkomen in 2020.

Samsung Galaxy S20 Ultra reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy S20 Ultra review.

Tip: Vergelijk Samsung Galaxy S20 Ultra prijzen met abonnement vanaf € 54,50

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S20 Ultra

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden