Vergelijk 2.624.593 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S20

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy S20: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy S20

De S-telefoons staan doorgaans centraal in Samsungs jaar. Zo was de Galaxy S10 de topper van 2019 voor Samsung en zo is 2020 het jaar van de Galaxy S20. Als we het rijtje goed bekijken valt op dat de Galaxy S20 meer de opvolger is van de S10e dan van de S10, dat wil zeggen dat Samsung de namen een beetje door elkaar heeft gehusselt. Dat de Galaxy S20 nu het 'instapmodel' is wil natuurlijk niet zeggen dat het toestel minder waard is of minder krachtig. Sterker nog, het toestel heeft een behoorlijke hoeveelheid power.

De Galaxy S20 is uitgerust met een stevige processor van Samsungs eigen ontwerptafel. De Exynos 990 is krachtig genoeg om jaren mee te gaan zonder dat je er als gebruiker veel zult merken van een eventuele snelheidsafname. Daarnaast is het toestel uitgerust met meer dan genoeg werkgeheugen om allerhande taken tegelijkertijd uiot te voeren. Mocht je al klachten ervaren, dan hebben ze niet te maken met de prestaties van dit toestel.

Belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy S20

  • 6,2 inch Super AMOLED beeldscherm, 120Hz verversingssnelheid
  • Exynos 990-processor
  • 64-megapixelcamera geholpen door twee 12-megapixelcamera's, 10-megapixelselfiecamera.
  • Android 10 met One UI 2.0
  • Accucapciteit van 4000 mAh

Pluspunten van de Samsung Galaxy S20

In tegenstelling tot veel andere topsmartphones, is de Galaxy S20 niet gigantisch. Dat klinkt misschien gek gezien de schermdiagonaal van 6,2 inch, maar toch is het toestel verbgazingwekkend handzaam. Dat komt onder andere doordat de ruimte op de voorkant van het toestel bijzonder effectief wordt gebruikt. Er blijft haast niets over buiten beeldschermoppervlak. Een toestel dat jouw levensstijl bij kan houden terwijl het ook nog in je broekzak past? Dat kan met de Galaxy S20.

Nou hebben we al een beetje naar het scherm verwezen, maar het scherm is nog veel meer dan alleen maar mooi uitgemeten. Het beeldscherm van de S20 heeft een WQHD+-resolutie en dat is behoorlijk scherp, zeker op een 6,2 inch beeldscherm. Daar komt bij dat het toestel een Super AMOLED-paneel heeft wat diepe kleuren geeft en hoge contrasten. Tot slot heeft het beeldscherm een verversingssnelheid van 120Hz, dat geeft tijdens het gamen een soepele ervaring en ook tijdens het scrollen door je nieuwsfeed.

Minpunten van de Samsung Galaxy S20

Hoewel de Samsung Galaxy S20 een stuk goedkoper is dan diens grotere broers, de Galaxy S20 Plus en S20 Ultra, maar daardoor is de S20 nog steeds niet echt voordelig. Het is niet zo dat je weinig krijgt voor je geld, maar het is toch een flinke smak geld. Voor dat geld krijg je wel een hele gesmeerde camera, een loeisnelle processor en een spetterend scherm.

Samsung Galaxy S20 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy S20 review.

Tip: Vergelijk Samsung Galaxy S20 prijzen met abonnement vanaf € 32,00

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S20

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden